avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza si casatorie cu cetatean pakistanez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza si casatorie cu cetatean pakistanez

se poate ca printr-o invitatie ,eu fiind romanca,el pakistanez,sa poata obtine viza de intrare in tara ca apoi sa ne putem casatorii aici si sa ramana cu mine aici in romania?
Cel mai recent răspuns: andreea-oana , utilizator 11:21, 11 August 2014
Se poate sa ii faceti invitatie, este posibil sa primeasca si viza de scurta sedere insa dupa eventuala casatorie nu poate sta in Romania mai mult de cat este durata vizei. Va trebui sa se intoarca in Pakistan si sa ceara viza de reintregirea familiei de la ambasada Romaniei de la Islamabad

Daca toate acestea se vor intampla, dupa intrarea in Romania va trebui sa ceara permis de sedere, ocazie cu care se va verifica daca v-ati casatorit pe baza unei relatii adevarate sau este doar o casatorie de convenienta - adica in scopul obtinerii de avantaje gen calatorie fara vize in spatiul UE.
buna, am si eu o intrebare, in ce constau aceste verificari?
in sensul ca nu am nici o problema sa vina la noi acasa si sa puna cate intrebari doresc, sa vorbeasca cu vecinii, dar as vrea sa stiu daca ajung sa contacteze oameni de la servici/parinti/rude etc
Nici chiar asa... se verifica relatia sotilor prin vizita la domiciliu si interviuri luate amandurora. Rareori sunt intrebati si vecinii iar colegii etc. cu atat mai putin. Pregatirea si experienta lucratorilor ORI le permit sa isi dea seama cu usurinta daca la baza casatoriei au stat sentimente sau interese.
multumesc! avand in vedere ca inca nu am facut inca nunta la biserica si petrecerea, nu vroiam sa fac tam tam la birou inca :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei gaby_riff gaby_riff In urma cu 1 luna am incheiat casatoria in Pakistan iar apoi imediat am inscris certificatul la Ambasada ROMANIEI la Islamabad. As dori sa stiu : 1) daca este ... (vezi toată discuția)
Invitatie pentru cetatean strain dintr-un stat non ue gaby_riff gaby_riff Cu o saptamana in urma sotului (din PAKISTAN) i s-a refuzat acordarea vizei tip D pentru reintregirea familiei. Eu sunt rezidenta in GERMANIA. De la Ambasada ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)