se poate ca printr-o invitatie ,eu fiind romanca,el pakistanez,sa poata obtine viza de intrare in tara ca apoi sa ne putem casatorii aici si sa ramana cu mine aici in romania?
Se poate sa ii faceti invitatie, este posibil sa primeasca si viza de scurta sedere insa dupa eventuala casatorie nu poate sta in Romania mai mult de cat este durata vizei. Va trebui sa se intoarca in Pakistan si sa ceara viza de reintregirea familiei de la ambasada Romaniei de la Islamabad
Daca toate acestea se vor intampla, dupa intrarea in Romania va trebui sa ceara permis de sedere, ocazie cu care se va verifica daca v-ati casatorit pe baza unei relatii adevarate sau este doar o casatorie de convenienta - adica in scopul obtinerii de avantaje gen calatorie fara vize in spatiul UE.
buna, am si eu o intrebare, in ce constau aceste verificari?
in sensul ca nu am nici o problema sa vina la noi acasa si sa puna cate intrebari doresc, sa vorbeasca cu vecinii, dar as vrea sa stiu daca ajung sa contacteze oameni de la servici/parinti/rude etc
Nici chiar asa... se verifica relatia sotilor prin vizita la domiciliu si interviuri luate amandurora. Rareori sunt intrebati si vecinii iar colegii etc. cu atat mai putin. Pregatirea si experienta lucratorilor ORI le permit sa isi dea seama cu usurinta daca la baza casatoriei au stat sentimente sau interese.