avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dosar depus la ANC cu greseli/RECTIFICARE????
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dosar depus la ANC cu greseli/RECTIFICARE????

Buna ziua!!
Prietena mea din RM(sot- cet.strain),a depus dosar la ANC si este in asteptarea odinului.In cert/casatorie depus ,numele sotului era scris prescurtat (ca si in pasaport (nume din 2 cuvinte),acum cind sia schimbat pasaportul numele lui a fost scris complect- fara greseli.intrebarea mea este:
1)Daca rectifica numele sotului in cert/casatorie (dupa pasaport-nou)---v-a avea probleme la la transcrierea cert/casatorie Roman?
2)Cu dosar deja depus la ANC(12 luni),poate trimite la ei o copie de cert/casatorie nou pentru a fi schimbat pe cel vechi???

Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
ContSters262428, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters262428 , utilizator 11:38, 25 August 2012
1. La transcriere este obligatoriu ca certificarul sa corespunda cu actele depuse, deci e clar ca trebuie sa faca o rectificare, dupa care sa solicite transcrierea pe baza noului certificat.
2. Da, poate depune certificatul nou, desi trebuia sa se gandeasca la asta inainte.
Multumesc mult pentru raspuns!!!:vishenka:;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea cetateniei romane cornelius1987 cornelius1987 buna...eu sunt din iasi prietena mea este din chisinau...a depus dosarul pt cetatenie in mai 2011...cam cat o sa dureze pana ce o sa obtina cetatenia(acum cu ... (vezi toată discuția)
Corectarea certificatului de casatorie ContSters331905 ContSters331905 Buna ziua. la 20 de ani am solicitat o copie in romana a certificatului de nastere/ o transcriere a certificatului sovietic/. nestiind ca trebuie sa solicit si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)