avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate vopel

Activitate vopel

wanna24 a scris:

1. Potrivit art 13 al 1 din OG2/2001 privind regimul contraventiilor aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
In cazul dumneavoastra contraventia a fost savarsita la data de 12.12. 2010 iar aplicarea amenzii contravenionale se prescria la data de 12.06.2011. Daca procesul verbal era incheiat dupa data de 12.06.2011 erati cel mai fericit contravenient deoarece puteati solicita anularea p-v in instanta ridicand exceptia prescriptiei aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale.
2.Potrivit art 14 din aceeasi OG 2/2001 executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca p-v nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
In cazul dvs data aplicarii sanctiunii se considera data incheierii procesului verbal si anume- 10.06.2011. Daca p-v vi se comunica dupa data de 10.07.2011 va incadrati in dispozitiile art 14. Se pare ca agentul constatator a fost f vigilent si a incheiat si comunicat p-v la limita oricarui termen de prescriptie....

3.Tot ce va ramane de facut este sa atacati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare si sa solicitati aplicarea avertismentului in baza art 7 din OG 2/2001 aratand ca s-au achitat cei 28 eur reprezentand valoarea despagubirii cauzate demonstrand astfel ca prejudiciul cauzat a fost acoperit.
Ideal ar fi sa atasati plangerii si alte chitante de plata a rovinetei demonstrand astfel ca sunteti un platitor de buna credinta si ca nu incercati sa va sustrageti de la plata tarifului de utilizare a drumurilor doar ca, in acea zi dorind sa achizitionati rovinieta de la o statie PECO vi s-a comunicat ca nu vi se poate elibera chitanta deoarece aparatul respectiv este defect.(sincer, mie mi s-a intamplat de cateva ori.)
Chiar daca nu contestati procesul verbal plata a 28 de eur reprezentand despagubirea este obligatorie.
Sper ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
Succes!

Foarte la obiect.
Si eu am primit pvcc datat 6 iul 2011 referitor la circulatia fara vigneta pe DN 1 la Ramanesti in data de 14.01.2011 ora 12.20
Dar de la data faptei au trecut peste 6 luni desi pvcc este datat in 6 iulie 2011
Data recomandatei (de pe plic) este 20 iulie 2011
Nu circul fara rovigneta, masina fiind pe firma dar e posibil ca atunci sa fi fost lipsa de vignete care nu se gaseau nicaieri in tara (se discuta si la Tv subiectul)
. Am luat rovigneta imediat ce s-a gasit pe intreg anul. Daca la contestatie prezint aceasta vigneta care este inca valabila pe tot anul 2011 nu scap de cei 404 lei tariful de despagubire?
Contestatia o fac si o depun la cea mai apropiata judecatorie de locul faptei adica de Romanesti , unde o fi acea judecatorie?
Contestatia in sine trebuie formulata in terrmeni juridici adica ntrebuie neaparat un avocat?.
S-ar putea ca avocatul sa ceara mai mult deacat amenda.
Imi poate da cineva un model de contestatie?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Anulare rezervare bilete avion
Am rezervat bilete wizzair pentru patru persoane si dupa introducerea datelor cardului la apasarea acceptului platii mi-a aparut in loc de mesajul de acceptare un mesaj de eroare depasire de timp si am inteles ca nu s-a efectuat tranzactia. Am reluat incercarea de rezervare si nu am mai gasit locuri la acea cursa dyupa care am rezervat la alta cursa la doua zile mai tarziu tot cu wizzair si tot cele 4 persoane.
Dupa 2 zile am primit confirmarte de rezervare pe e-mail pentru ambele rezervari si am constatat ca imi trasesera deja banii din card pentru ambele rezervari. Rezervarea s-a facut cu 20 zile inainte de calatorie dar in ziua cand am constatat eroarea am telefonal la wizzair unde un operator m-a sfatuit sa trimit e-mail cu reclamatia si cererea de anulare a uneia dintre rezervari.
Am trimis e-mailul si am primit un e-maild e confirmare in care mi se cerea sa adaug la cerere copii ale eventualelor documente. Am trimis inca un e-mail cu confirmarea de la cealalta rezervare. De atinci nu am mai primit nici o veste si inici banii.
In ordonanta 130/2000 exista un punct
Art. 12. - Dispozitiile art. 3-4, ale art. 7-10 si ale art. 11 alin. (1) nu se aplica contractelor privind:
a) vanzarea de produse alimentare, de bauturi sau de produse de uz curent utilizate in gospodarie, livrate cu regularitate de catre comerciant la domiciliul, resedinta sau la locul de munca al consumatorului;
b) furnizarea de servicii de cazare, de transport, de furnizare de preparate culinare, de agrement, atunci cand comerciantul se angajeaza prin contractul incheiat sa efectueze aceste prestatii la o data precisa sau intr-o perioada specificata; in mod exceptional, in cazul activitatilor de agrement organizate in aer liber, comerciantul isi poate rezerva dreptul de a nu respecta prevederile art. 11 alin. (2), in circumstante specifice.
este acesta un punct care da dreptul celor de la wizzair sa nu accepte denuntarea unilaterala a rezervarii?
Totusi punctul
Art. 3. - (1) Inainte de incheierea contractului la distanta comerciantul trebuie sa informeze consumatorul in timp util, corect si complet asupra urmatoarelor elemente:
a) identitatea comerciantului si, in cazul contractelor care prevad o plata anticipata, adresa acestuia;
Si compania wizzair nu are nici macar un birou in Romania unde se poate depune o reclamatia, ce sa mai spunem de punct de lucru sau sediu.
Ce parere aveti, se poate castiga un proces cu ei sau nu e nevoie de proces>
Am depus si la OPC Brasov de care apartin o reclamatie detaliata dar nici ei nu mi-au raspuns inca si un operator mi-a spus ca ei oricum nu se ocupa de recuperarea banilor.
Va multumesc
Sunt producator de crema de pantofi si imi produc singur cutiile de crema din polietilena.
Circa 60% din polietilena folosita la injectarea cutiilor este cumparata de la o societate care recicleaza ambalaje de polietilena. Restul de 40% este polietilena virgina adica direct de la producatorii de polietilena.
Oligatiile privind obiectivul de valorificare a deseurilor din ambalaje introduse pe piata, in proportie de 57% (2011) ar fi atinse daca s-ar considera ca materia prima provenita din reciclare exact asta face, revalorifica deseurile.
Ce spune legea si normele de aplicare in acest sens?
Merita sa folosesc material reciclat?
Multumesc anticipat pentru raspuns.