avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate Doru Piroi

Activitate Doru Piroi

Domnilor, eu in fata instantei comunic faptul ca firma a actionat in conformitate cu prevederile legale, ce inseamna si ce implica aceasta actiune? Că hartia aia albastra de la ORC a facut totul legal? Sau ca administratorul a dispus masurile legale, soferul a respectat codul rutier, paznicul a patrulat conform graficului stabilit, manipulantul a stivuit marfa conform indicatiilor date de producator, etc etc etc! Despre ce vorbim noi aici? Ce tot imi spuneti ca eu nu pot apara persoane fizice? Poate din afara firmei pe care o asist si reprezint! Angajatii firmei sunt sub aripa firmei! Cit se poate de simplu si de clar.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Consilierii juridici au dreptul de a asista si reprezenta persoanele juridice" este sintagma care imi da voie sa asist si sa reprezint persoanele juridice! Firma nu este doar un certificat de inmatriculare la ORC, ci este compusa din conducere,angajati, patrimoniu activ, pasiv, etc etc... Eu ce asist? O hartie albastra emisa de ORC? Din spusele dvs. se intelege ca daca eu la bara sunt secondat de administrator, administratorul trebuie sa vina insotit de avocat? Ca doar e persoana fizica, parca asa ati afirmat mai sus... Sau doar avocatul este "calificat" in a apara?
"Avocatul este specializat in aparari penale si de aceea se impune avocat"??? Sigur? Din 1997 de cand am terminat eu facultatea a fost ceva introdus in legislatie in legatura cu afirmatia de mai sus si eu nu stiu? Parca printr-un Cod firma poate avea si calitate de inculpata, daca nu ma inseala memoria. Si in acest caz, firma si noi cei din firma trebuie sa ne luam avocat? Nu asist si reprezint eu firma? Sau trebuie in fata lui onor domn procuror sa vin si eu cu avocat?
Domnilor, daca in fata instantei pot spune ca administratorul a efectuat aia si aia si presedintele instantei nu solicita ca sa vina un avocat sa spuna ca administratorul a facut aia si aia, ca doar este persoana fizica, cum isi permite onor domn procuror un asa comportament? Paznicul care a luat citiva pari in cap dar a dat si el unul la un hot, pentru a apara bunurile firmei in timpul serviciului, reclamat de hot ca a primit un par pe spinare, sa il las de unul singur de parca a aparat-o pe taxatoarea de pe autobuz ci nu bunurile firmei?!?! Pina la proba contrarie, paznicul a respectat intocmai fisa postului si este sub umbrela aparatoare a societatii asistate si reprezentate de mine, si deci, pot, in aceasta faza, sa il reprezint! In momentul in care onor domn procuror stabileste ca paznicul si-a depasit atributiile de serviciu prevazute in fisa postului, discutabil acest aspect, ma dau la o parte si paznicul este reprezentat de avocat!!! Parca exista o dezlegare data de ICCJ acum 2-3 ani pe aceasta tema, sau onor domn procuror este deasupra ICCJ?
Firma este ca o masina, este condusa de cineva. Daca masina face un accident, apar masina? Despre ce vorbim aici? Sa fim seriosi!
Un angajat, in timpul serviciului, a executat sarcinile din fisa postului, pentru si in intereseul societatii angajatoare, este reclamat penal pentru o presupusa infractiune in timpul serviciului si in legatura cu serviciul. Deoarece eu reprezint societatea iar angajatul a respectat intocmai sarcinile din fisa postului, nedepasind cu nimic atributiile avute, merg sa il asist/reprezint la parchet. Nu sunt acceptat pe motiv ca eu reprezint o persoana juridica iar angajatul este persoana fizica si, legal, nu am voie. Ca angajatul a actionat strict in timpul serviciului si doar in interesul societatii, nu are nici o relevanta pentru procuror... Este solicitat, pe moment, un avocat din oficiu, dar mi se cere si mie sa ramin. Vine avocatul, se ia declaratia angajatului, iar, pentru lamuriri suplimentare, procurorul imi solicita mie, prin intermediul avocatului, mai multe detalii despre fisa postului si activitatea depusa de angajat in cadrul societatii!!! In replica, comunic procurorului, prin intermediul avocatului din oficiu, la distanta de 1-1,5metri de procuror, ca pentru relatii suplimentare sa faca o cerere oficiala, si in termenul legal voi comunica cele solicitate...
Întrebarea care o adresez este cit se poate de legitima si simpla: care este baza legala care imi interzice mie, consilier juridic al societatii, care reprezint juridic societatea, sa reprezint un angajat care a actionat strict in interesul societatii in timpul serviciului?
Cel putin eu nu am gasit aceasta baza legala ci doar o obisnuinta nivelul parchetelor.
Răspuns la discuția Anulare hotarare ICCJ
Mda... Trebuie sa deschid o actiune tangenta cu hotararea si asa sa o trimit la CC.
Buna seara.
Cum se poate anula o hotarare data de ICCJ in anul 2006, intr-un recurs in interesul legii, la o lege organica, tinand cont de faptul ca din 2006 si pina in prezent motivele care au stat la baza hotararii sunt invechite, modificate, sau pur si simplu nu mai exista.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Da. Ati inteles bine. Mai am un dosar pe care il pregatesc pentru alti 3 ani de inchisoare, tot din eroare judiciara!
Domnilor, buna seara!
In urma respingerii atit a apelului meu cit si al statului roman, hotararea de la fond a ramas azi definitiva. Acum sa merg la Anaf sa cer sa puna in aplicarea hotararea. Ceva sfaturi sau indrumari pentru a merge mai repede cu intrarea in posesie a sumei stabilite in hotarare?
Astept mesajele voastre!
Va multumesc!
Am cistigat pe fond procesul pentru eroare judiciara. Mai jos atasez solutia pe scurt pe site.
"Ora estimata: 09:00
Complet: CFG2
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării cererii, invocată de pârâtul Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice. Admite în parte cererea formulată de reclamantul Piroi Doru Tiberiu împotriva pârâtului Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 287.899 lei reprezentând daune materiale şi 176.800 lei reprezentând daune morale. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Giurgiu.
Document: Hotarâre 82/2015 08.06.2015"
Eu zic ca a iesit bine pentru 6 luni de arest. Am mai dat drumul la inca un dosar, tot pe eroare judiciara, dar de data asta este vorba de o durata de 3 ani de stat in puscarie. Sa vedem pe unde va scoate Statul Roman camasa si pentru acesti 3 ani de stat degeaba in puscarie.
Ne mai auzim!
Sa nu uit! Plata se face integral sau esalonat? Eu nu am gasit nimic referitor la modul de plata in cazul despagurilor acordate in cazuri de erori judiciare. Ceva pareri?