avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaGe

Activitate ElenaGe

Răspuns la discuția PFA si somaj
Multumesc pt raspuns! As mai avea o intrebare...din ce am inteles eu din codul fiscal o activitate devine dependenta daca de exemplu beneficiarul respecta conditiile de munca impuse de platitor cum ar fi in cazul meu programul de lucru de 7 ore zilnic, venitul fiind fix. In acest caz se mai poate incheia contract de colaborare prin PFA? Mentionez faptul ca unitatea medicala respectiva doreste sa incheie contract cu casa pt decontarea consultatiilor pe care le voi acorda.
Discuție PFA si somaj
Buna ziua!Sunt medic specialist somer. Mi-am gasit de munca la mai mult de 50 km de localitatea de domiciliu cu program normal de lucru (7 ore) ca persoana fizica autorizata. Intrebarea mea este voi beneficia de prima de incadrare si de cele 7 salarii minime ca urmare a schimbarii domiciliului daca ma voi angaja cu contract de colaborare? Raspunsul celor de la somaj a fost :"nu este stipulat in lege, vedem cand veniti".Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Loc de parcare
Multumesc pt raspunsuri! Mentionez ca nu este o parcare propriu-zisa ci niste ciment turnat pe un trotuar din jurul blocului de catre locatarii acelui bloc. Am solicitat contractul de inchiriere al acelui loc de parcare si mi s-a raspuns nu se plateste nimic insa .eu, ca locatar al blocului de vis-a-vis nu am dreptul sa parchez acolo.
Discuție Loc de parcare
Buna ziua!

Locuiesc in Iasi si ma confrunt bineinteles cu problema locurilor de parcare. Vis-a-vis de blocul meu si in imediata vecinatate a altui bloc imprejmuit de un trotuar este o parcare cu toate locurile inchiriate. Locatarii acestui bloc au turnat ciment pe trotuar astfel incat sa poata parca perpendicular, au lipit un afis pe care scrie : parcare rezervata locatarilor tronsonului X, nu parcati dupa ora 16, si si-au scris nr de la masini pe ciment. Bineinteles ca, in lipsa de locuri de parcare, am mai parcat si noi acolo, convinsi fiind ca acele locuri nu sunt platite, dupa cum unul din locatari ne-a marturisit. Intr-o seara chiar ni s-a spus sa mutam masina de acolo, ca doar n-o sa parcam sub balconul lui X. Cand am cerut actul de inchiriere al locului de parcare mi s-a spus ca imi va aduce actul de proprietate al apartamentului. Intreb si eu, proprietarii apartamentelor sunt proprietari si ai terenului ce imprejmuieste blocul? Este legala transformarea trotuarului in parcare? Unde ar trebui sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
Va multumesc anticipat!