avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare

Buna ziua!

Locuiesc in Iasi si ma confrunt bineinteles cu problema locurilor de parcare. Vis-a-vis de blocul meu si in imediata vecinatate a altui bloc imprejmuit de un trotuar este o parcare cu toate locurile inchiriate. Locatarii acestui bloc au turnat ciment pe trotuar astfel incat sa poata parca perpendicular, au lipit un afis pe care scrie : parcare rezervata locatarilor tronsonului X, nu parcati dupa ora 16, si si-au scris nr de la masini pe ciment. Bineinteles ca, in lipsa de locuri de parcare, am mai parcat si noi acolo, convinsi fiind ca acele locuri nu sunt platite, dupa cum unul din locatari ne-a marturisit. Intr-o seara chiar ni s-a spus sa mutam masina de acolo, ca doar n-o sa parcam sub balconul lui X. Cand am cerut actul de inchiriere al locului de parcare mi s-a spus ca imi va aduce actul de proprietate al apartamentului. Intreb si eu, proprietarii apartamentelor sunt proprietari si ai terenului ce imprejmuieste blocul? Este legala transformarea trotuarului in parcare? Unde ar trebui sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
ElenaGe, utilizator
Cel mai recent răspuns: ma2ol , utilizator 16:59, 12 Februarie 2013
Trebuie sa va interesati la Primarie, poate au o intelegere (acord) cu Asociatia de proprietari (locatari) a blocului respectiv.
ElenaGe a scris:

proprietarii apartamentelor sunt proprietari si ai terenului ce imprejmuieste blocul?

Spatiile din jurul condominiului poate apartine autoritatii publice locale sau poate avea statut privat
Nu exista regula general valabila ca proprietarii de apartamente din condominiu sa fie obligatoriu si proprietari ai unui loc de parcare,decat in varianta in care spatiul este spatiu privat
De regula terenurile din jurul condominiilor apartin autoritatii publice locale ,care uneori le amenajeaza spatii de parcare ,a caror locuri sunt concesionate anual

Mergeti la Serviciul Administrare Domeniul Public ,din cadrul Primariei si cereti relatii,in legatura cu situatia terenului.
Nici nu trebuie sa mergeti nicaieri, numai sa cereti celui care pretinde ca este locul lui, actul de inchiriere emis de ADP. Daca nu vi-l arata, inseamna ca nu are niciun loc platit si aveti dreptul sa va parcati masina pe acel loc la fel ca si el.
Cei care au inchiriat un loc de parcare au un contract, o autorizatie si pe acel loc afiseaza numarul acestei autorizatii...
Solicitati acea autorizatie sau parcati masina acolo si o sa vedeti daca apeleaza la politie sau nu. Daca a inchiriat totusi acea parcare, puteti avea probleme.

Alte discuții în legătură

Problema locului de parcare SzincsanPaul SzincsanPaul Buna ziua!As avea nevoie de putin ajutor in privinta locului de parcare din fata blocului meu.De multa vreme parchez in acelas loc de parcare iar de o ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Constructia unei terase a unui bar langa parcarea locatarilor Marcellinovn Marcellinovn Buna ziua, Acum trei ani, vis-a-vis de blocul în care locuiesc, lângă parcarea blocului, a fost construita o casa după retrocedare. Ulterior a fost ... (vezi toată discuția)