avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate stohanov

Activitate stohanov

Buna ziua!
Unchiul meu in varsta de 90ani (acum),a vrut sa doneze intreaga proprietate unei familii/persoane, cu conditia sa ii ingrijeasca(el+sotia) pana la obstescul sfarsit.O familie vecina s-a oferit in acest sens.La notariat(necunoscand formele juridice) a incheiat un contract de vanzare-cumparare(fara martori),cu uzufruct viager in anul 2013,crezand ca este echivalentul donatiei.Ulterior familia respectiva l-a convins sa le costituie un depozit economii,cu banii economisiti(pentru inmormantare si cele ce se fac dupa,conform datinei);unchiul meu nu figureaza la depozitul constituit nici la clauza de imputernicire.In contract se stipuleaza suma de cumparare(plata neefectuata).
In contract nu este mentionata nici o clauza referitoare la obligatiile familiei respective si consecintele nerespectarii angajamentului luat.Deoarece familia respectiva nu isi indeplineste promisiunile facute unchiului meu,acesta vrea sa rezilieze contractul. Cum poate proceda?
Buna ziua!
Pentru un accident (fara legatura cu munca), soldat cu fractura si interventie chirurgicala am primit concediu medical cu urmatoarele coduri: cod indemnizatie 06; cod diagnostic 638. Pentru concediile medicale primite in continuare ce coduri ar trebui trecute?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie concediu medical
Concret: venitul din pensie nu se ia in calcul,dar sumele din hotararea judecatoreasaca?
Se plateste CAS,CASS,somaj,impozit etc.?
Va multumesc frumos.
Buna ziua!
Sunt profesor pensionat cu grd. III de invaliditate si lucrez cu1/2 norma in aceeasi
institutie.In lunile iulie si august am fost in concediu de odihna, iar pe trim.II si III am primit si sumele cuvenite prin hotarare judecatoreasca. In urma unui accident am suferit o fractura la piciorul drept necesitand interventie chirurgicala.Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical initial si pentru cele in continuare? Se tine cont si de cuantumul pensiei?
Va multumesc.
PS. am avut accidentul pe 4 oct.2014.
Buna ziua!
Sunt prof.pensionat cu grd.invaliditate 3.Sunt incadrat in continuare cu 1/2 norma didactica +dirigentie.
Va rog f.mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
- cum se calculeza cuantumul salariului?
- sporul de dirigentie se plateste 10% din salariul intreg sau din1/2,avand in vedere ca nr.orelor de dirigentie se efectueaza integral intr-o luna,la fel ca un prof.cu norma intreaga?
Va multumesc.
Discuție grupa de munca
Buna ziua O intreprindere avea incadrata numai o sectie in grupa II-a de munca.Eu am lucrat in aceasta sectie 8 ani(1974-1982).Am fost la sediul unitatii respective in aceasta vara,pentru o dovada a grupei de munca si pentru lucrul in schimbul de noapte deoarece nu sunt trecute in carnetul de munca.Raspunsul a fost ca nu figurez pe lista cu grupa 2-a de munca(lista a fost facuta prin anul 1992 si inaintata celor care au dreptul sa decida,iar eu am plecat din unitate in 1982;nu am fost gasit nici cu lucrul in schimbul de noapte ;nu am lucrat permanent in schimburi, numai anumite perioade)Alti fosti colegi care au lucrat cu mine, au grupa 2-a de munca.Ce pot face pentru a-mi primi drepturile?
Va multumesc.
Cu stima,Alex.
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns,dar tot nu este clar:mai pot sa prestez munca de profesor, in aceeasi unitate scolara sau alta,in acest an scolar(2012-2013),daca eu sunt pensionat medical cu invaliditate 3?Conform Codului muncii si legii pensiilor,C.I.M.inceteaza de la data emiterii deciziei de pensionare pentru invaliditate,dar imi pot continua activitatea cu jumatate de norma.OUG 21/2012 suspenda CIM. Aici apare o contradictie.Care este realitatea?
Va multumesc.

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in aceasta problema.Sunt pensionat cu grad de invaliditate.3.Conform Codului muncii si legii pensiilor 263/2010,am dreptul la munca cu cel mult 4ore/zi.Prin OUG 21/2012,care completeaza art.255,din legea educatiei nationale 1/2011,cu alin.9), ,,contractul de munca al profesorilor titulari cu invaliditate grad 3, este suspendat",deci si dreptul fundamental la munca.
-profesorii aflati in aceasta situatie se pot angaja cu jumatate norma in sistemul educational?
-poate fi dat in judecata MECTS,pentru blocarea dreptului la munca?