avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... profesor pensionat cu grad de invaliditate III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

profesor pensionat cu grad de invaliditate III

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in aceasta problema.Sunt pensionat cu grad de invaliditate.3.Conform Codului muncii si legii pensiilor 263/2010,am dreptul la munca cu cel mult 4ore/zi.Prin OUG 21/2012,care completeaza art.255,din legea educatiei nationale 1/2011,cu alin.9), ,,contractul de munca al profesorilor titulari cu invaliditate grad 3, este suspendat",deci si dreptul fundamental la munca.
-profesorii aflati in aceasta situatie se pot angaja cu jumatate norma in sistemul educational?
-poate fi dat in judecata MECTS,pentru blocarea dreptului la munca?
Cel mai recent răspuns: stohanov , utilizator 13:58, 4 Septembrie 2012
Prevederea la care va referiti are urmatoarul continut:
art.255 alin.9 din Legea nr.1/2011 : Personalului didactic titular in invatamantul preuniversitar care beneficiaza de pensie de invaliditate de gradul III i se va rezerva catedra/postul didactic pe durata invaliditatii. Contractul de munca este suspendat pana la data la care medicul expert al asigurarilor sociale emite decizia prin care constata schimbarea gradului de invaliditate sau redobandirea capacitatii de munca. Rezervarea catedrei/postului didactic inceteaza de la data emiterii de catre medicul expert al asigurarilor sociale a deciziei prin care se constata pierderea definitiva a capacitatii de munca.

Prin urmarea, supendarea c.i.m. are un caracter temporar ...

Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns,dar tot nu este clar:mai pot sa prestez munca de profesor, in aceeasi unitate scolara sau alta,in acest an scolar(2012-2013),daca eu sunt pensionat medical cu invaliditate 3?Conform Codului muncii si legii pensiilor,C.I.M.inceteaza de la data emiterii deciziei de pensionare pentru invaliditate,dar imi pot continua activitatea cu jumatate de norma.OUG 21/2012 suspenda CIM. Aici apare o contradictie.Care este realitatea?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala Sergiu5 Sergiu5 Un coleg si prieten de-al meu se confrunta cu urmatoarea situatie: Este profesor titular in invatamantul preuniversitar, are 42 de ani si acum aproximativ ... (vezi toată discuția)
Pensie gradul iii cu drept de munca jumatate de norma, ca educatoare ContSters335206 ContSters335206 Buna ziua, sunt educatoare titulara, gradul II, cu o vechime de 14 ani in invatamant si, din pacate, din 2010 am pensie de invaliditate, gradul III, cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca lidiaflorentina lidiaflorentina Buna seara, As vrea sa stiu daca sunt profesor -titular cu contract pe perioada nedeterminata si am dat concurs in alta parte , dar postul este pe perioada ... (vezi toată discuția)