avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitate de reziliere contract vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitate de reziliere contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua!
Unchiul meu in varsta de 90ani (acum),a vrut sa doneze intreaga proprietate unei familii/persoane, cu conditia sa ii ingrijeasca(el+sotia) pana la obstescul sfarsit.O familie vecina s-a oferit in acest sens.La notariat(necunoscand formele juridice) a incheiat un contract de vanzare-cumparare(fara martori),cu uzufruct viager in anul 2013,crezand ca este echivalentul donatiei.Ulterior familia respectiva l-a convins sa le costituie un depozit economii,cu banii economisiti(pentru inmormantare si cele ce se fac dupa,conform datinei);unchiul meu nu figureaza la depozitul constituit nici la clauza de imputernicire.In contract se stipuleaza suma de cumparare(plata neefectuata).
In contract nu este mentionata nici o clauza referitoare la obligatiile familiei respective si consecintele nerespectarii angajamentului luat.Deoarece familia respectiva nu isi indeplineste promisiunile facute unchiului meu,acesta vrea sa rezilieze contractul. Cum poate proceda?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:40, 14 Mai 2016
Dacă e vânzare simpla nu are ce sa faca.

Mergeți cu actele la avocat ca sa va lămuriți pe deplin dar cu actele în fata, nu pe vorbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament cu clauza de uzufruct dixiee dixiee Buna ziua, As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca [b]el sau eu [/b]sa nu putem instraina apartamentul fara acordul ... (vezi toată discuția)
Clauza de intretinere sau conventie? daniel230716 daniel230716 Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii: Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare si doreste in schimb doar ... (vezi toată discuția)