avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament cu clauza de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament cu clauza de uzufruct

Buna ziua,
As dori sa donez apartamentul meu de 2 camere catre fiul meu major cu mentiunea ca el sau eu sa nu putem instraina apartamentul fara acordul reciproc, nu stiu termenul exact.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cat costa donatia, unde se face, cum se numeste actul in sine!
Cu multumiri
Nicoleta Stan
Buna ziua. Si eu am fost intr-o asemenea situatie. Pentru linistea ta , a copilului tau precum si a stiutilor si nestiutilor mostenitori, mergi la notariat si fa un act de vanzare-cumparare catre fiultau in care sa specifici calitatea ta de uzufructuar. Un sfat: actul de vanzare-cumparare e SFANT !! Nu te incurca cu donatii sau alte variante.
Sincer v-as sfatui sa faceti un act de vanzare cumparare cu calauza de intretinere si drept deplin de uzufruct al apartamentului pana la decesul dvs. . In acest fel acest act nu poate fi atacat de nimeni, in cazul in care mai aveti rude interesate de preluarea apartamentului dupa decesul dvs. Acest contract poate fi anulat doar de dvs. si doar in cazul in care dovediti ca nu sunt respectate clauzele din contract.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
gabrielaghm, utilizator
Multumesc pt raspuns
Precizez ca nu mai am alti copii si nu ar mai avea cine sa atace actul.
Din lipsa banilor nu stiu daca imi pot permite vanzare-cumparare.
Se taxeaza la valoarea intretinerii nu a apartamentului. Intrebati un notar sa va faca un calcul.
Cel mai bine este sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere prin care sa va pastrati dreptul de uzufruct viager.

Alte discuții în legătură

Care sunt avantajele și dezavantajele donației cu întreținere și uzufruct? se poate face și intre persoane din afara familiei? neranegrescu neranegrescu Care sunt avantajele si dezavantajele donatiei cu intretinere si uzufruct? Se poate face si intre persoane din afara familiei? O persoana straina de familie ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)