In cazul in care de cujus are doi descendenti(A si B).A renunta la mostenire.D si E nepotii lui de cujus,copii lui A,pot avea vreo cota din averea lui de cujus,venind in nume propriu nu ca reprezentanti.Dupa noul cod civil am intels ca daca A renunta,D si E numai au niciun drept.Nici daca vin in nume propriu.In vechiul cod aveau nu?Daca veneau in nume propriu.Si daca B este nedemn,F si G,nepotii lui de cujus,copiii lui B,pot avea vreun drept.Dupa noul cod am inteles ca da.Venind in nume propriu si nu ca reprezentanti:)Va multumesc frumos!:)
Am si eu o nelamurire.Unchiul meu are un bar pe care l.a inchiriat unui domn de mai bine de 10 ani,timp in care cel din urma a investit constant platindu-i rudei mele suma din contract.A modernizat destul de mult barul ,transformandu-l in restaurant.Nu a cumparat teren sau ceva de genu.Pur si simplu dintr-un barulet modest a facut un restaurant.Ar putea chiriasul acum sa invoce lucrurile astea in instanta si sa castige?Mentionez ca nu s.a ajuns acolo deocamdata.Multumesc anticipat!:)