In contract la sectiunea litigii ar trebui sa fie indicat ca in cazul in care una din parti nu si respecta obligatiile contractuale poate apela la instanta competenta. Nu stiu insa daca totusi pt a nu apela direct la instanta poti sa te adresezi si altor organe cum ar fi Politia.
Trebuie vazut in contract ce este prevazut in cazul in care partile nu si indeplinesc obligatiile corespunzator.
Contractul de inchiriere trebuie sa contina urmatoarele:
1.Partile: - partile contractuale, respectiv proprietarul si chiriasul;
2.Obiectul: - obiectul inchirierii, respectiv imobilul si descrierea faptica;3.Durata: - durata de valabilitate a contractului;
4.Pretul si modalitatea de plata: - descrierea efectiva;
5.Obligatiile partilor: - descriere prin clauze ale obligatiilor proprietarului si ale chiriasului;
6.Clauza de reziliere: - conditii de reziliere unilaterala;
7.Alte clauze: - descrierea si stabilirea intelegerilor tipice dintre parti.
Daca in contract (incheiat si semnat de dvs.si proprietar) la sectiunea obiectul contractului - sunt incluse si baia si bucataria, atunci proprietarul este obligat sa va asigure folosinta normala si asupra acestora. Proprietarul este obligat sa respecte prevederile contractului!!
Din cate stiu in certificatul de urbanism, care este un act de informare, act premergator obtinerii autorizatiei de construire, ar trebui sa se specifice cum anume poti construi (dimensiuni, etc.) precum si aspecte legate de acordul vecinului.
ART. 614
Fereastra sau deschiderea în zidul comun
Nu este permis sã se facã fereastrã sau deschidere în zidul comun decât cu acordul proprietarilor.
ART. 615
Distanţa minimã pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie pãstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrãdit sau neîngrãdit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrãri ce ar fi orientate cãtre acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrãri neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţã mai micã de un metru.
(3) Distanţa se calculeazã de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, dupã caz, pe linia exterioarã a balconului, pânã la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrãrilor neparalele, se mãsoarã tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrãrii de linia de hotar şi pânã la aceastã linie.
ART. 616
Fereastra de luminã
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fãrã limitã de distanţã, ferestre de luminã dacã sunt astfel construite încât sã împiedice vederea spre fondul învecinat.
Este destul de nasol, daca asa sta situatia. Dar oare nu exista nici o cale de a putea pleca cumva pt ca persoana respectiva si-a gasit de lucru in strainatate si vrea sa plece cat mai repede.
Este vorba despre un contract de prestari servicii medicale
La pct.ul din contract privind Incetarea contractului este precizat ca una din parti este obligata sa notifice cealalta parte cu 30 zile inainte de rezilierea contractului. Mentionez ca prestatorul (pers.in cauza) este PFA
Intrebarea mea este cum poate pers.respectiva sa si dea demisia fara sa mai stea in preaviz. In contract nu este stipulata alta clauza de incetare. In contract nu este prevazut nici ca ar putea sa ceara incetarea prin acordul partilor.
Ar putea sa o dea in judecata daca pur si simplu pleaca fara sa mai stea in preaviz sau cum apare in contract ca trebe sa notifice cu 3o de zile inainte.
Va multumesc!!!