avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul este obligatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul este obligatoriu?

Este vorba despre un contract de prestari servicii medicale
La pct.ul din contract privind Incetarea contractului este precizat ca una din parti este obligata sa notifice cealalta parte cu 30 zile inainte de rezilierea contractului. Mentionez ca prestatorul (pers.in cauza) este PFA
Intrebarea mea este cum poate pers.respectiva sa si dea demisia fara sa mai stea in preaviz. In contract nu este stipulata alta clauza de incetare. In contract nu este prevazut nici ca ar putea sa ceara incetarea prin acordul partilor.
Ar putea sa o dea in judecata daca pur si simplu pleaca fara sa mai stea in preaviz sau cum apare in contract ca trebe sa notifice cu 3o de zile inainte.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: annette31 , utilizator 07:52, 6 Septembrie 2012
Nu poate sa isi dea demisia pentru ca nu este un angajat, este un prestator de servicii. Deci daca incalca contractul, cealalta parte poate foarte frumos sa solicite daune materiale in instanta.
Este destul de nasol, daca asa sta situatia. Dar oare nu exista nici o cale de a putea pleca cumva pt ca persoana respectiva si-a gasit de lucru in strainatate si vrea sa plece cat mai repede.
In relatia contractuala intre o societate comerciala si o P.F.A. (medicul) nu se poate pune problema unei demisii. Nu este o relatie de munca.
Daca in contractul de prestari servicii a fost mentionata ca singura modalitate de incetare a contractului prin denuntare unilaterala cu preaviz de 30 de zile, inseamna ca acest preaviz trebuie respectat. Daca se discuta cu partea adversa si se inceie un acord de incetare a contractului fara acel preaviz atunci nu mai exista nici un fel de probleme.
Va multumesc frumos, o seara frumoasa sa aveti :)
Revin din nou la problema mea :) si vreau sa rectific doar in ceea ce priveste partile contractului. Relatia contractuala este intre Cabinet medical Individual -PFA (in calitate de beneficiar) si o PFA (prestator de servicii). Persoana in cauza este prestatorul de servicii. Dar cred ca si in aceste conditii, situatia ramane aceeasi cum ati prezentat-o dvs.adica se respecta termenul de 30 zile, nu?

Alte discuții în legătură

Rezilliere contract prestari servicii financiare aartist aartist Am incheiat un contract cu urmatoarele clauze: "Prezentul Contract se incheie pe o perioada de 1 an. Contractul va fi prelungit in mod automat, la expirarea ... (vezi toată discuția)
Renuntare preaviz merishor merishor Eu, firma, am incheiat un contract de prestari-servicii cu un PFA. Cealalta parte, PFA-ul, depune cerere de reziliere unilaterala cu preaviz. Pot eu sa renunt ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)