avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract inchiriere

Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul la baie si bucatarie (ambele situate in alt corp de cladire din aceeasi curte). Mentionez ca "Öbiectul contractului il reprezinta inchirierea imobilului situat la adresa ........... ." adica a intregii curti si a spatiilor aferente, cu alte cuvinte. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Sunt indreptatit, in baza contractului de inchiriere, sa sparg usa pentru a putea folosi baia si bucataria? Va rog sa ma ajutati, intrucat situatia financiara nu imi permite sa angajez un avocat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:35, 6 Septembrie 2012
Contractul de inchiriere trebuie sa contina urmatoarele:

1.Partile: - partile contractuale, respectiv proprietarul si chiriasul;
2.Obiectul: - obiectul inchirierii, respectiv imobilul si descrierea faptica;3.Durata: - durata de valabilitate a contractului;
4.Pretul si modalitatea de plata: - descrierea efectiva;
5.Obligatiile partilor: - descriere prin clauze ale obligatiilor proprietarului si ale chiriasului;
6.Clauza de reziliere: - conditii de reziliere unilaterala;
7.Alte clauze: - descrierea si stabilirea intelegerilor tipice dintre parti.
Daca in contract (incheiat si semnat de dvs.si proprietar) la sectiunea obiectul contractului - sunt incluse si baia si bucataria, atunci proprietarul este obligat sa va asigure folosinta normala si asupra acestora. Proprietarul este obligat sa respecte prevederile contractului!!
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
anette31, utilizator
In contract la sectiunea litigii ar trebui sa fie indicat ca in cazul in care una din parti nu si respecta obligatiile contractuale poate apela la instanta competenta. Nu stiu insa daca totusi pt a nu apela direct la instanta poti sa te adresezi si altor organe cum ar fi Politia.
Trebuie vazut in contract ce este prevazut in cazul in care partile nu si indeplinesc obligatiile corespunzator.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
anette31, utilizator
sa sparg usa pentru a putea folosi baia si bucataria?
... p/u binele dvstra este mai bine sa nu recurgeti la metoda respectiva.

La contractul de inchiriere este anxata ca anexa o copie a planului incaperilor inchiriate ?

Astfel ca, consider ca ar trebui sa va adresati locatorului cu cererea scrisa unde sa solicitati accesul liber la spatiile sus-numite sau prin intermediul politiei sa solutionati intrebarea data, iar daca nu doar instanta o sa va faca dreptate.

Succese

Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
ContSters257959, utilizator
Öbiectul contractului: "Stabilirea drepturilor si obligatiilor celor doua parti contractante in scopul inchirierii imobilului situat la adresa ..........str.....................nr...............Jud..........", ceea ce dupa mintea mea inseamna TOT ceea ce se afla la acea adresa. Chiar daca sunt doua corpuri de cladire, in acte figureaza unul singur (Titlul de proprietate)
”Locuiesc in chirie si . . .”,sfatul meu prietenesc :
1) cu un asemenea proprietar este în spre binele dvs. să NU-I FIȚI CHIRIAȘ.Feriți-vă de asemenea entitate ! (e circ curat ”tratamentul” la care vă supune).Acum, când sunt atâtea locuințe libere, dvs., vă complicați cu un asemenea specimen de ”proprietar” ?;
2) NU spargeți ușa, puteți fi acuzat de distrugere (caz penal) ;
3) indicat să se predea imobilul pe bz. unui Proces-Verbal ca anexă a Contractului de închiriere (chiar menționată-n contract ca parte integrantă) cu : a) toată starea de fixație a fiecărei încăperi și starea fixației (de aici rezultă clar, sigur și precis ce anume v-a închiriat).Din expresia folosită de dvs. se poate interpreta/deduce totul sau, din punctul de vedere al proprietarului altceva ;
4) contactați proprietarul și încercați amiabil lămurirea (procurați un martor de ÎNCREDERE, poate îl veți folosi mai târziu în ajutorul dvs.) cazului.Dacă refuză, notificați -2 exemplare din care unul proprietarul (în scris - recomandată cu Confirmare de primire) de rezilierea contractului (invocați scurt, clar și precis și enumerați cauzele), precizați-i concret : ziua și ora plecării dvs din imobil și-l invitați să-i predați imobilul.Predați imobilul cu Proces-Verbal în 2 ex. și cu un MARTOR (consemnați numele lui și calitatea de martor și rugați-l să semneze).Păstrați cu grijă un exemplar.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere elkoep elkoep Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul ... (vezi toată discuția)
Proprietarul imobilului inchiriat poate locui in imobil cand doreste peste chirias? MeatLoaf MeatLoaf Cam asta ar fi intrebarea ... poate veni la un moment dat proprietarul sa pretinda chiriasului ca vrea sa locuiasca o perioada sau definitiv in imobilul care ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)