avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere

Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul la baie si bucatarie (ambele situate in alt corp de cladire din aceeasi curte). Mentionez ca "Öbiectul contractului il reprezinta inchirierea imobilului situat la adresa ........... ." adica a intregii curti si a spatiilor aferente, cu alte cuvinte. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Sunt indreptatit, in baza contractului de inchiriere, sa sparg usa pentru a putea folosi baia si bucataria? Va rog sa ma ajutati, intrucat situatia financiara nu imi permite sa angajez un avocat.
Cel mai recent răspuns: elkoep , utilizator 14:11, 4 Septembrie 2012
Nu cred ca e o idee buna spargerea usilor.
Notificati proprietarul si aratatii nemultumirile iar in caz ca nu se rezolva solicitati rezilierea contractului si va cautati in alta parte.Eventual puteti solicita daune.
Problema este ca proprietarul domiciliaza acum in alt ora si nu a lasat nici o adresa de corespondenta. Pot solicita instantei investirea cu formula executorie a contractului pentru a putea apoi beneficia de cele doua utilitati? Din punctul meu de vedere incalca flagrant articolele din NCC precum si din contractul de inchiriere. Cele 2 imobile, chiar daca sunt separate, se gasesc in aceeasi curte, iar in titlul de proprietate figureaza ca un singur imobil situat la respectiva adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere elkoep elkoep Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere tekzen tekzen Pentru casa in care locuiesc impreuna cu familia mea, am incheiat cu proprietarul un contract de inchiriere, pe care acesta din urma l-a inregistrat la Adm. ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil cu modificari andamanea andamanea Bună ziua! Vreau sa vând un imobil care a suferit modificări făcute de fostul proprietar, adică într o garsoniera confort 3, a construit o baie și ... (vezi toată discuția)