avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Pentru casa in care locuiesc impreuna cu familia mea, am incheiat cu proprietarul un contract de inchiriere, pe care acesta din urma l-a inregistrat la Adm. Financiara. Obiectul contractului il reprezinta inchirierea imobilului de la acea adresa (este vorba despre o casa). Chestiunea este legata de proprietar care domiciliaza in aceeasi curte, dar in alt corp de casa. Contractul de inchiriere stipuleaza clar persoanele care vor locui impreuna cu titularul acestuia, recte sotia si cei trei copii. Este legal acest lucru, mai ales ca in contract nu este specificat altfel si nici nu m-a anuntat inainte de incheierea acestuia? Ce pot face in aceasta situatie? Pot apela la un executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:01, 2 Iulie 2012
tekzen a scris:

Contractul de inchiriere stipuleaza clar persoanele care vor locui impreuna cu titularul acestuia, recte sotia si cei trei copii. Este legal acest lucru, mai ales ca in contract nu este specificat altfel si nici nu m-a anuntat inainte de incheierea acestuia? Ce pot face in aceasta situatie? Pot apela la un executor judecatoresc?

Deci cum e până la urmă?

Dupa cum am scris mai sus, in contractul de inchiriere sunt trecuti titularul de contract de inchiriere (subsemnatul), sotia mea si cei trei copii ai nostri. Atat. Apropos, care sunt pasii care trebuie facuti de proprietar pentru a vinde casa? Am sau nu am drept de preemtiune?
Da, aveti drept de preemtiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias anl nic1 nic1 in urma cu 2 ani am primit o locuinta ANL. contractul de inchiriere a fost facut pe numele sotului,de care sunt despartita in fapt. ma ameninta ca merge la ... (vezi toată discuția)
Cerere inchiriere (legea nr. 114/1996) ancady2003 ancady2003 buna ziua, am nevoie de un model de cerere pentru inchiriere a 2 camere aflate in incinta casei in care locuiesc, cele 2 camere fiind proprietatea mea. Am 1 ... (vezi toată discuția)
Mostenire contract de inchiriere imobil de la stat andract andract Buna! In urma cu putin timp unchiul meu a decedat. El locuia intr-un imobil inchiriat de la stat. M-ar interesa daca am dreptul de a mosteni acest contract sau ... (vezi toată discuția)