avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire contract de inchiriere imobil de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire contract de inchiriere imobil de la stat

Buna! In urma cu putin timp unchiul meu a decedat. El locuia intr-un imobil inchiriat de la stat. M-ar interesa daca am dreptul de a mosteni acest contract sau eventual daca dreptul de preemtiune se mosteneste in astfel de cazuri.
Cel mai recent răspuns: andract , utilizator 21:59, 22 Ianuarie 2010
Art. 27 din Legea 114 din 1996, legea locuintei prevede ca:
În cazul părăsirii definitive a domiciliului de către titularul contractului de închiriere
sau al decesului acestuia, închirierea continuă, după caz:
a) în beneficiul sotului sau al sotiei, dacă a locuit împreună cu titularul;
b) în beneficiul descendentilor sau al ascendentilor, dacă au locuit împreună cu
acesta;
c) în beneficiul altor persoane care au avut acelasi domiciliu cu titularul cel putin
un an si care au fost înscrise în contractul de închiriere.
În cazul mai multor cereri, contractul de închiriere se transferă prin hotărâre
judecătorească.
În lipsa persoanelor care pot solicita locuinta, potrivit celor de mai sus, contractul
de închiriere încetează în termen de 30 de zile de la data părăsirii domiciliului de
către titularul contractului sau de la data înregistrării decesului.
Rezulta deci ca beneficiul contractului de inchiriere nu se poate mosteni, dar in masura in care indepliniti una dintre prevederile art. de lege mentionat, puteti solicita preluarea contractului de inchirieire.
Multumesc foarte multe pentru raspuns, sper ca lucrurile sa se rezolve favorabil! O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu inchiriat si vreau sa reziliez contractul dar nu mai dua de persoana careia i-am inchiriat spatiu. Ce ma sfatuiti sa fac? (vezi toată discuția)
Apartament cu chirie de la stat nairam63 nairam63 Cu putin timp in urma parintii mei au decedat. Au locuit in Bucuresti intr-un apartament luat cu chirie de la Administratia Fondului Imobiliar (fostul ICRAL). ... (vezi toată discuția)
Evacuare giuli71 giuli71 buna ziua,am o problema mai delicata si nu prea am nici un ajutor mama mea a decedat anul trecut in martie si era chiriasa la data decesului intrun apartament ... (vezi toată discuția)