avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cu chirie de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cu chirie de la stat

Cu putin timp in urma parintii mei au decedat. Au locuit in Bucuresti intr-un apartament luat cu chirie de la Administratia Fondului Imobiliar (fostul ICRAL). A fost primit in anul 1961. Eu acolo m-am nascut si am acrescut alaturi de ei ani de zile.... aproximativ 30 de ani. Dupa 1990 am fost nevoit sa ma mut cu serviciul in provincie. Prin urmare am fost scos din contract. Dupa decesul lor contractul practic nu mai exista. Nu mai produce efecte juridice deoarece o parte a contractului (in speta parintii mei) nu mai exista.
Mi-am exprimat dorinta de a prelua in continuare apartamentul tot cu chirie. Mi se spune ca nu e posibil fara a mi se da explicatii clare si precise de ce !?
In legea locuintei nr. 114 din 1996, actualizata, se spune ca:
Art. 27. - Modificări (1), Jurisprudență (18)
În cazul părăsirii definitive a domiciliului de către titularul contractului de închiriere sau al decesului acestuia, închirierea continuă, după caz:
a) în beneficiul soțului sau al soției, dacă a locuit împreună cu titularul;
b) în beneficiul descendenților sau al ascendenților, dacă au locuit împreună cu acesta;
c) în beneficiul altor persoane care au avut același domiciliu cu titularul cel puțin un an și care au fost înscrise în contractul de închiriere.
Eu, ca unic copil al lor nu ma incadrez nicaieri? Chiar daca in prezent am domiciliul stabil in provincie si as vrea sa ma intorc in Bucuresti?
Multumesc!:(

Alte discuții în legătură

Mostenire contract de inchiriere imobil de la stat andract andract Buna! In urma cu putin timp unchiul meu a decedat. El locuia intr-un imobil inchiriat de la stat. M-ar interesa daca am dreptul de a mosteni acest contract sau ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu inchiriat si vreau sa reziliez contractul dar nu mai dua de persoana careia i-am inchiriat spatiu. Ce ma sfatuiti sa fac? (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasului dupa decesul titularului la locuintele de stat maryanna66 maryanna66 dupa decesul mamei am facut demersuri la primarie sa preiau contracul.am fost refuzata motivand ca trebuie sa platesc datoriile si apoi mai vb.avand o situatie ... (vezi toată discuția)