avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract

Am un spatiu inchiriat si vreau sa reziliez contractul dar nu mai dua de persoana careia i-am inchiriat spatiu. Ce ma sfatuiti sa fac?

Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 22:12, 13 Aprilie 2010
De cand a plecat chiriasul?
Art. 27 Legea 114/1996. Legea locuintei - In cazul parasirii definitive a domiciliului de catre titularul contractului de inchiriere sau al decesului acestuia, inchirierea continua, dupa caz:
a) in beneficiul sotului sau al sotiei, daca a locuit impreuna cu titularul;
b) in beneficiul descendentilor sau al ascendentilor, daca au locuit impreuna cu acesta;
c) in beneficiul altor persoane care au avut acelasi domiciliu cu titularul cel putin un an si care au fost inscrise in contractul de inchiriere.
In cazul mai multor cereri, contractul de inchiriere se transfera prin hotarare judecatoreasca.
In lipsa persoanelor care pot solicita locuinta, potrivit celor de mai sus, contractul de inchiriere inceteaza in termen de 30 de zile de la data parasirii domiciliului de catre titularul contractului sau de la data inregistrarii decesului.
Trebuie sa indicati in actiune , ultimul domiciliu sau resedinta celui pe care il chemati in judecata, sau o alta adresa unde banuiti ca se afla. Puteti sa faceti demersuri pentru a afla . In contractul incheiat cu el, cred ca aveti unele date ale lui.
Mai poate fi citat de dvs. printr/un ziar de larga circulatie, la mica publicitate , cu cel putin 7 zile inainte de primul termen de judecata. Veti face dovada citarii lui (fila ziuarului) la dosar , iar instanta va dispune citarea lui la usa instantei, dupa aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire contract de inchiriere imobil de la stat andract andract Buna! In urma cu putin timp unchiul meu a decedat. El locuia intr-un imobil inchiriat de la stat. M-ar interesa daca am dreptul de a mosteni acest contract sau ... (vezi toată discuția)
Apartament cu chirie de la stat nairam63 nairam63 Cu putin timp in urma parintii mei au decedat. Au locuit in Bucuresti intr-un apartament luat cu chirie de la Administratia Fondului Imobiliar (fostul ICRAL). ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasului dupa decesul titularului la locuintele de stat maryanna66 maryanna66 dupa decesul mamei am facut demersuri la primarie sa preiau contracul.am fost refuzata motivand ca trebuie sa platesc datoriile si apoi mai vb.avand o situatie ... (vezi toată discuția)