avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

buna ziua,am o problema mai delicata si nu prea am nici un ajutor
mama mea a decedat anul trecut in martie si era chiriasa la data decesului intrun apartament de stat si la data decesului era singura trecuta in contract .
era chiriasa in acel apartament din anul 1986 si pina in prezent am fost si eu trecut in contract pana in anul 2000 dupa care m-am casatorit si m-am mutat din casa ,acuma dupa moartea mamei statul ma dat in judecata si a castigat pe fond si m-a somat sa parasesc apartament fiindca il ocup abuziv ,am facut recurs la hotararea de la fond si acuma astept
vreau sa mentionez ca m-am interesat si la juristul de la primarie si acesta mi-a spus ca as avea dreptul sa solicit ca primaria sa ma treaca in contract si sa-mi fie repartizata locuinta dar neoficial
acuma va intreb ce sanse as avea ca la recurs sa pot primi repartitia de la primarie ,insa este cineva de la spatii locative care imi pune bete in roata ,precis are apartamentul promis pt altcineva ,
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:19, 19 Octombrie 2014
Initial ati scris ca
...dupa care m-am casatorit si m-am mutat din casa
,
apoi ati scris ca
...m-a somat sa parasesc apartament fiindca il ocup abuziv

Cum e? V-ati mutat sau nu? Sau v-ati mutat inapoi?

Cauza se judeca pe un anumit obiect de litigiu, adica evacuarea.
Cererea de trecere a contractului de pe numele mamei pe numele dvs. este tardiva in faza aceasta, dar puteti incerca...
La recurs nu o sa primiti repartitia de la primarie, intrucat recursul nu judeca repartitia, ci evacuarea. Pentru repartitie, daca veti sa o obtineti de la instanta va trebui sa introduceti o alte actiune in acel sens.
am stat in apartament pana in 2000 pe urma mama a ramas singura in apartament eu m-am mutat cu ea doar in ultimele luni de viata ale mamei,si fara ca in contractul de inchiriere sa fie specificat clar ca in cazul decesului persoanei titular al contractului mostenitorii legali au sau nu vreun drept la apartament
giuli71 a scris:
... eu m-am mutat cu ea doar in ultimele luni de viata ale mamei,

Art. 27 din Legea 114 din 1996, legea locuintei prevede ca:
În cazul părăsirii definitive a domiciliului de către titularul contractului de închiriere sau al decesului acestuia, închirierea continuă, după caz:
...............
b) în beneficiul descendentilor sau al ascendentilor, dacă au locuit împreună cu acesta;
...............

Ca urmare va revine sarcina sa probati faptul concret ca ati locuit cu mama in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu locativ de stat giuli71 giuli71 as dori va rog frumos daca stie cineva rezolvarea la urmatoarea problema : mama mea a decedat de 2 ani si era chiriasa intrun apartament de stat,eu am ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasului dupa decesul titularului la locuintele de stat maryanna66 maryanna66 dupa decesul mamei am facut demersuri la primarie sa preiau contracul.am fost refuzata motivand ca trebuie sa platesc datoriile si apoi mai vb.avand o situatie ... (vezi toată discuția)
Proces pretentii cu evacuare din casa nationalizata cainebogdan cainebogdan Buna Ziua As avea nevoie de sfaturile dvs. intr-o problema foarte incurcata. Mama mea si eu am locuit intr-o casa nationalizata iar acum nu mai locuieste ... (vezi toată discuția)