avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate TANASENASTASA

Activitate TANASENASTASA

Dar nu are o oprire,adică deschide ori de câte ori vrea? Nici nu pot vinde?
Dar actul făcut la notar nu e valabil doar in timpul vieții,are clauze in care e specificat că în cazul decesului unuia dintre noi, moștenitorii acestuia preiau ceea ce li se cuvenea lor!
Am fost la notar,am făcut o promisiune de partaj între noi moștenitorii,dar unul dintre noi a murit.Acea persoană are un băiat care ne-a dat în judecată că nu a fost de acord cu ceea ce a vrut mama lui.El fost moștenește după ea. Noi in instanță am avut câștig de cauză,până la recurs,care i-au fost respins..Acum el vrea din nou anularea acelui act notarial,cu toate că avem sentința civilă definitiva și irevocabilă!
Adică el mai poate deschide același proces? Din nou judecătorie, tribunal,curte de apel? Adică eu am hotărâre definitivă și irevocabilă,am intabulat terenul pe numele meu,am carte funciară și Nr cadastrale,dar nu pot vinde sau să-mi construiesc ceva,pt că este menționat că a deschis o acțiune? Adică ce rol mai are o sentință definitivă și irevocabilă? Ne-am judecat degeaba atâția ani?
Este vorba despre o promisiune de partaj perfectată la notar,dar pt că unul dintre moștenitori a decedat,fiul nu acceptă..A fost pronunțată o hotărâre care sa țină loc de act autentic.S-au făcut intabulare la cadastru.Doar că este menționat că e deschis acțiune pt anularea acelei promisiuni!
Dacă o hotărâre este definitivă și irevocabilă,de cate ori cel care a pierdut poate deschide același proces? Mulțumesc
Bună seara.Am avut un proces de moștenire,am sentința civilă definitiva și irevocabilă, cadastru și carte funciară pe teren,dar la mențiuni scrie că una dintre părți a deschis acțiune în instanță! Acțiunea este pe aceeași temă,adică deschide același proces ,.Poate deschide de cate ori vrea acțiune? Adică eu nu pot constitui sau vinde niciodată,cu toate că sânt proprietar,? Mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția testament
dar daca mostenirea e dupa matusa si unchi,el mosteneste partea ei,nu?noi am incheiat intre noi o intelegere ca pana la anul in august sa terminam actele la notar,dar el acum zice ca strica toate actele,si testament si tot.vrea sa fie citat in instanta si notarul,nu a inceput inca nimic dar a oprit totul.ce putem face in acest caz?sa asteptam sa ne cheme in instanta sau sa il chemam noi?el poate anula toate actele care sant facute la notar?chiar actele facute sant nule?toti banii care sau platit la notar sant egali cu zero?multumesc
buna ziua.eu si sotul meu santem casatoriti de 10 ani,nu avem copii.am mostenit o casa de la mama mea in urma unui proces de succesiune cu fratii mei,santem 7,.tata e mort iar mama ne.a facut la amandoi contract de vanzare cumparare pe partea ei .in urma procesului,ni sa revenit casa si terenul iar fratilor mei trebuie sa le dau o sulta in bani.unii au renuntat la notar ca nu vor nimic.intrebarea mea e cum putem face un act intre mine si sotul meu,in cazul in care unul din noi va deceda.sau putem face act de vanzare intre noi doi? multumesc
ce inseamna reductiunea? dar noi vrem sa_i dam ce i se cuvine dar din ce am inteles de la notar,el are jumatate si noi jumatate.am fost la notar dar cand a aflat ca mama lui ne_a facut testament ,a explodat.nu a fost de acord cu testamentul si a zis ca cere anularea lui.deci jumatate din teren e al nostru si cealalta e a lui.eu pot sa cer sa_mi dea toate cheltuielile cu ea,pt ca am fost in spitale,comisii pt camin ,ca voia la camin,am duso acolo,a fost si in centru privat de batrani unde am platit noi si cheltuieli cu inmormantarea..cum pot recupera toate aceste .?el nu vrea sa dea nimic. mentionez si ca nu mergea si avea pampers si facea si dializa de 3 ori pe sapt.venea ambulanta acasa si sotul meu o lua in brate si o ducea in salvare si trebuia sa stea si acasa cand venea si o lua si cand o aducea.eu o schimbam si o stergeam .astea nu conteaza deloc daca ma duce in tribunal?si nopti nedormite ca statea la noi.noi credem ca stia de testament pt ca vorbeau.multumesc