avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate elkoep

Activitate elkoep

Daca intre doua persoane fizice a fost incheiat un contract de inchiriere (inregistrat la Adm. financiara) pentru un imobil, iar una dintre aceste doua persoane nu a respectat clauzele contractuale, se poate trimite o "convocare la conciliere amiabila", premergator actiunii in instanta?
Răspuns la discuția Contract inchiriere
Problema este ca proprietarul domiciliaza acum in alt ora si nu a lasat nici o adresa de corespondenta. Pot solicita instantei investirea cu formula executorie a contractului pentru a putea apoi beneficia de cele doua utilitati? Din punctul meu de vedere incalca flagrant articolele din NCC precum si din contractul de inchiriere. Cele 2 imobile, chiar daca sunt separate, se gasesc in aceeasi curte, iar in titlul de proprietate figureaza ca un singur imobil situat la respectiva adresa.
Răspuns la discuția Contract inchiriere
Öbiectul contractului: "Stabilirea drepturilor si obligatiilor celor doua parti contractante in scopul inchirierii imobilului situat la adresa ..........str.....................nr...............Jud..........", ceea ce dupa mintea mea inseamna TOT ceea ce se afla la acea adresa. Chiar daca sunt doua corpuri de cladire, in acte figureaza unul singur (Titlul de proprietate)
Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul la baie si bucatarie (ambele situate in alt corp de cladire din aceeasi curte). Mentionez ca "Öbiectul contractului il reprezinta inchirierea imobilului situat la adresa ........... ." adica a intregii curti si a spatiilor aferente, cu alte cuvinte. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Sunt indreptatit, in baza contractului de inchiriere, sa sparg usa pentru a putea folosi baia si bucataria? Va rog sa ma ajutati, intrucat situatia financiara nu imi permite sa angajez un avocat.
Locuiesc in chirie si posed contract de inchiriere inregistrat la Finante. Proprietarul nu mi-a facut punerea in posesie, cf NCC/2011 si nu imi permite accesul la baie si bucatarie (ambele situate in alt corp de cladire din aceeasi curte). Mentionez ca "Öbiectul contractului il reprezinta inchirierea imobilului situat la adresa ........... ." adica a intregii curti si a spatiilor aferente, cu alte cuvinte. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Sunt indreptatit, in baza contractului de inchiriere, sa sparg usa pentru a putea folosi baia si bucataria? Va rog sa ma ajutati, intrucat situatia financiara nu imi permite sa angajez un avocat.