avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaStan

Activitate IoanaStan

Discuție Succesiune
In anul 2012 am deschis si acceptat o succesiune pentru tatăl meu, primind ca Moștenire un apartament, eu fiind fiica unica; mama decedata. Anul acesta 2014, aflu ca tatăl meu are cota parte dintr-un teren dintr-o comuna in alt județ, ce a aparținut părinților lui. Acolo este un act de succesiune dupa moartea bunicului, făcut in anul1982, dar dupa moartea bunicii nu este încă foarte clar daca este făcut sau nu. Menționez ca tatăl meu mai avea 3 frați, unul decedat cu 3 copii, o sora decedata fără Soț si urmasi, si unul in viata. In actul de identitate al fratelui in viata s-a strecurat o eroare, având numele de familie greșit- o litera introdusă eronat...- . Eu locuiesc in tara dar departe de apartamentul tatalui, dar si de acest teren, pentru a avea posibilitatea sa fac naveta pentru rezolvarea succesiunii. Care este sfatul dumneavoastră? Ma gândeam ca poate as da imputernicire fratelui in viata ( cel cu numele greșit in buletin..) sa ma reprezinte pentru succesiunea in continuare si vânzarea terenului de pe partea tatalui meu?! Multumesc anticipat pentru răspuns!
Asta spuneam, ca nu ma refer la APLICAREA pedepsei pentru un infractor :) ci la pedepsele in sine. Spre exemplu, de ce furtul calificat se pedepseste cu inchisoarea de la 3-15 ani? si agravantele sunt, dupa cum urmeaza: 3-15 ani, 4-18 ani si 10-20 ani? De ce e asa si nu altfel? E doar vointa legiuitorului sau este un fel de sistem prin care se stabilesc anii pentru fiecare infractiune? Ca nu au niciun sens pentru mine.
Buna seara. Am si eu nevoie de o lamurire. Sunt studenta la drept, anul III. Semestrul acesta, la penal, avem de invatat o mare parte din infractiunile codului penal si analiza lor. As dori sa va intreb, ce sistem foloseste legiuitorul atunci cand stabileste anii de pedeapsa pt fiecare infractiune? Si nu intreb de sistemul de individualizare sau de aplicare al pedepselor. Pur si simplu, vreau sa inteleg ce ratiune e in spatele anilor pusi pt fiecare infractiune. Nu vad nicio logica a anilor de pedeapsa si ma scoate din minti sa-i invat pe de rost. E vreun algoritm prin care se stabilesc? Va multumesc pentru un eventual raspuns.
As avea si eu o nelamurire... Sunt studenta la Drept, anul II; la cursuri domnul profesor ne-a spus ca exista o lege noua a termenelor de prescriptie a raspunderii penale in care termenelor generale ( 15 ani, 10 ani, 8 ani, 5 ani si 3 ani ) li se adauga inca 5 ani la fiecare si devin 20 ani, 15 ani, 13 ani, 10 ani si respectiv 8 ani, toate pentru infractiunile lor corespunzatoare. Sunt putin confuza pentru ca nu gasesc legea cu pricina. As dori daca se poate sa ma lamureasca cineva. Aceeasi procedura se aplica si pentru persoana juridica? Multumesc
Am si eu o dilema juridica.Ce raspuns as putea da urmatoarei situatii?
"Sunt cetatean iranian, am venit in Romania in vacanta; ce regim juridic mi se aplica? National, special, sau clauza natiunii celei mai favorizate? De ce?"
Dar in cazul unui cetatean italian?
Multumesc!
Am si eu o dilema juridica.Ce raspuns as putea da urmatoarei situatii?
"Sunt cetatean iranian, am venit in Romania in vacanta; ce regim juridic mi se aplica? National, special, sau clauza natiunii celei mai favorizate? De ce?"
Dar in cazul unui cetatean italian?
Multumesc!