avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

In anul 2012 am deschis si acceptat o succesiune pentru tatăl meu, primind ca Moștenire un apartament, eu fiind fiica unica; mama decedata. Anul acesta 2014, aflu ca tatăl meu are cota parte dintr-un teren dintr-o comuna in alt județ, ce a aparținut părinților lui. Acolo este un act de succesiune dupa moartea bunicului, făcut in anul1982, dar dupa moartea bunicii nu este încă foarte clar daca este făcut sau nu. Menționez ca tatăl meu mai avea 3 frați, unul decedat cu 3 copii, o sora decedata fără Soț si urmasi, si unul in viata. In actul de identitate al fratelui in viata s-a strecurat o eroare, având numele de familie greșit- o litera introdusă eronat...- . Eu locuiesc in tara dar departe de apartamentul tatalui, dar si de acest teren, pentru a avea posibilitatea sa fac naveta pentru rezolvarea succesiunii. Care este sfatul dumneavoastră? Ma gândeam ca poate as da imputernicire fratelui in viata ( cel cu numele greșit in buletin..) sa ma reprezinte pentru succesiunea in continuare si vânzarea terenului de pe partea tatalui meu?! Multumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 27 August 2014
Descendetii mostenesc in cote egale daca sunt mai multi.
Fratii tatalui sunt inlaturati de la mostenire de descendenti.
Il puteti imputernici dupa ce rezolva cu cartea de identitate.
Mostenirea bunicii se va imparti in 3 parti egale, o parte dvs, una fratele in viata si a treia o vor imparti egal copiii unchiului dvs decedat.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)