avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez ...

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, in cote egale cu ceilalti trei frati ai mei? Obiectul mostenirii este in alta localitate, diferita de domiciliile noastre. In viata suntem trei frati, al 4- lea a decedat luna trecuta. Am primit toti acte mostenitor pe casa si teren. Dupa fratele decedat mostenitorii directi sunt sotia si 4 copii. Mie mi-au promis fratii mei (inclusiv cel decedat) verbal, ca imi dau partea lor pentru a fi proprietar unic. Acum vreau sa vand obiectul mostenirii. Cum procedez? Mentionez ca suntem in varsta toti (mai putin copiii fratelui decedat), locuim in judete diferite, nu avem pe cineva care sa ne transporte cu auto si ca atare va rog sa ma ajutati cu variante rapide di care se rezolva cu foarte putina miscare. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Monica R , utilizator 20:50, 6 Martie 2021
Nu inteleg ce doriti de fapt, sa deveniti unic proprietar sau sa vindeti ? Ce vreti sa vindeti, si ce nu e al dvs ?
Fratii mi-au promis casa ramasa de la parinti, ei primind terenuri cat au trait parintii, eu urmand sa primesc aceasta casa dupa moartea lor. Nu am facut acte pentru casa nici la succesiunea dupa ei, am primit toti cote egale. Acum vreau dreptul de unic proprietar (adica sa parafam intelegerea verbala conform careia fratii imi dau mie casa). Doar ca intre timp a decedat unul dintre noi, el avand sotie si 4 copii. Ce acte trebuie sa intocmim si cu cine trebuie sa merg la notar? Si, de asemenea, se poate imputernici doar unul dintre mostenitorii fratelui meu (sotia sau un copil) sa semneze in numele tuturor actul? (nu vor sa piarda timp si sa cheltuie pentru restantele tatalui si nu vreau sa ii supar caci ma pot refuza apoi). Sper ca am reusit sa explic cat mai bine.
puteti sa mergeti si pe rand cu cate una din parti sau sa imputerniceasca pe cineva sa ii reprezinte, nu trebuie sa va deplasati neaparat, decat fiecare la un notar din apropierea casei lui.
Faceti partaj cu fiecare sau sa va doneze cota lor.
Nepotii trebuie sa dezbata succesiunea dupa tatal lor si abia apoi sa va doneze sau sa faceti partaj cu acestia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Succesiunea poate sa se faca doar pentru proprietatea respectiva (nu pentru toate bunurile de defunct) si sa fie doar unul dintre mostenitori prezent?
In aceesi infatisare acest mostenitor poate semna in numele tuturor donarea catre mine a cotelor mostenite?
Care prezinta garantii, partajul sau donatia?
Va rog, ca si costuri, acestea sunt mai ridicate cu cat numarul de bunuri supuse succesiunii este mai mare?
In primul rand, trebuie dezbătută succesiunea după fratele decedat.
Pana atunci in privința cotei lui, nu aveti cu cine face partajul.
Deci cumnata dvs si cei 4 nepoți ar trebui să se ocupe.
După ce obtin certificatul de mostenitor după fratele dvs si il intabuleaza la Cartea Funciară, împreună cu ceilalți frați in viata, va pot dona cotele lor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiuni titi marina titi marina Va salut cu respect. Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert. Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)