Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o privinta si anume: daca un parinte, exemplu mama, care a solicitat indemnizatia de crestere a copilului pentru 2 ani vrea sa se intoarca mai repede la munca, poate celalalt parinte sa solicite continuarea indemnizatiei pe numele sau pana cand copilul implineste 2 ani?
Daca mama are contractul de munca suspendat pe perioada ICC pana in 2015 si vrea sa renunte la indemnizatie ca sa se angajeze la o alta firma ce proceduri ar fi necesare?
Buna ziua!
Am inca o nelamurire referitor la acest subiect: fetita implineste vineri, 14 septembrie 2 ani, iar reluarea activitatii ar trebui sa se faca in data de 15 septembrie, care este sambata. In acest caz, toata procedura de incetare a suspendarii contractului si reluarea activitatii ar trebui sa se devanseze cu o zi, adica in data de 14 septembrie?
In cazul in care se demareaza aceasta procedura, iar daca eu nasc in 14 septembrie, atunci cum se procedeaza?
Buna ziua!
Sunt mamica unei fetite care urmeaza sa implineasca intr-o saptamana 2 ani, sunt pe indemnizatie de crestere a copilului si sunt insarcinata cu al doilea copil care urmeaza sa se nasca in maxim 2 saptamani.
In cazul in care bebe se naste cu cateva zile dupa implinirea varstei de 2 ani a fetitei sau chiar de ziua ei, cum trebuie procedat? Cum se primeste a doua indemnizatie?
Multumesc frumos si astept raspunsul dvs.