Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o privinta si anume: daca un parinte, exemplu mama, care a solicitat indemnizatia de crestere a copilului pentru 2 ani vrea sa se intoarca mai repede la munca, poate celalalt parinte sa solicite continuarea indemnizatiei pe numele sau pana cand copilul implineste 2 ani?
Daca mama are contractul de munca suspendat pe perioada ICC pana in 2015 si vrea sa renunte la indemnizatie ca sa se angajeze la o alta firma ce proceduri ar fi necesare?
1. - Tatal poate beneficia el in continuare de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta daca in cel 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii.
- Procedeaza la fel cum a procedat si mama cand a intrat in CCC.
- I se calculeaza alta indemnizatie in functie de veniturile nete din cele 12 luni eligibile.
2. - Daca mama vrea sa reia activitatea face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Dupa aceea solicita incetarea CIM si incheie un alt CIM la alt angajator.
Indemnizatie ccc
laurentiuu
La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 dupa ccc 1
nyarietelka
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)