avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca mama vrea sa se intoarca la munca mai repede de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca mama vrea sa se intoarca la munca mai repede de pe ICC, poate tata sa solicite acordarea indemnizatiei in continuare?

Buna ziua!

Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o privinta si anume: daca un parinte, exemplu mama, care a solicitat indemnizatia de crestere a copilului pentru 2 ani vrea sa se intoarca mai repede la munca, poate celalalt parinte sa solicite continuarea indemnizatiei pe numele sau pana cand copilul implineste 2 ani?

Daca mama are contractul de munca suspendat pe perioada ICC pana in 2015 si vrea sa renunte la indemnizatie ca sa se angajeze la o alta firma ce proceduri ar fi necesare?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:17, 23 Septembrie 2013
1. - Tatal poate beneficia el in continuare de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta daca in cel 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii.
- Procedeaza la fel cum a procedat si mama cand a intrat in CCC.
- I se calculeaza alta indemnizatie in functie de veniturile nete din cele 12 luni eligibile.

2. - Daca mama vrea sa reia activitatea face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Dupa aceea solicita incetarea CIM si incheie un alt CIM la alt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Clarificari indemnizatie crestere copil pentru tata WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Data nasterii copilului este 05.10. Ambii parinti indeplinesc conditiile pt. ICC, insa am decis sa depun eu ca tata dosarul pentru ICC. In ... (vezi toată discuția)
Ccc 2 dupa ccc 1 nyarietelka nyarietelka Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In prezent ma aflu in CCC cu primul copil, insa ne dorim si al doilea copil, dar al doilea copil se ... (vezi toată discuția)