1. Oricare dintre parinti poate intra in CCC daca indeplineste conditiile prevazute de lege.
2. - Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe ele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei pe luna.
- Alocatia de stat pentru copii se solicita prin aceeasi cerere cu indemnizatia pentru CCC si este de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
3. Fiind vorba de un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata acesta va inceta de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (adica la 30.08.2014).
4. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(1.1) Limitele minima si maxima ale indemnizatiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR. (n.m. 1 ISR, in vigoare = 500 lei)
(2) Indemnizația lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni și nu poate fi mai mică de 1,2 ISR și nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizația lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni și nu poate fi mai mică de 1,2 ISR și nici mai mare de 2,4 ISR.
...
Art. 22
...
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.