Practica alegerii șefului de clasă (a III-a, spre exemplu) este legală?
Dacă da, cum ar trebui să fie ales și ce comportament ar trebui să aibă șeful de clasă ?
1. Potrivit art. 8 alin. 3 lit. a si b din HG nr. 500/2011, coroborat cu art. 34 alin. 5 din Legea 53/2003 privind Codul muncii
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal.
2. Potrivit art. 81 alin. (2) din Codul fiscal - Legea 227/2015
Plătitorul de venituri este obligat să elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care să cuprindă cel puţin informaţii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat în cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat şi reţinut. Documentul eliberat contribuabilului, la cererea acestuia, nu reprezintă un formular tipizat.
Este in regula? Ii obliga sa imi dea adeverinta de vechime si decizia de incetare?
Am cautat si amgasit pe internet urmatoarele:
In cazul incetarii contractului de munca prin acordul partilor, angajatorul are obligatia de a furniza angajatului urmatoarele acte, la cererea acestuia:
-decizia de incetare a raporturilor de munca (a CIM)
-nota de lichidare (din care sa reiasa daca partile au datorii neachitate una fata de alta)
-adeverinta de concedii medicale pentru ultimele 12 luni
-adeverinta de venit pentru ultimele 12 luni (care inlocuieşte fisa fiscala)
-adeverinta de vechime in cadrul companiei.
Ce lege reglementeaza cele de mai sus? Deoarece doresc sa fac o cerere prin care sa solicit cele de mai sus.
Am intrebat si n-are o parere ca zice ca nu stie. Asa profesionisti sunt la stat.
Deci contractul indiviadual de munca inceteaza ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea....data de 04.07.2016.
In data de 04.07.2016 mai mai prezint la lucru?
Am deja nota de lichidare semnata. La motivul intocmirii notei de lichidare este trecuta data de 04.07.2016 cf. art 55 lit. b din Codul Muncii, asa cum am solicitat si eu.
Intre timp am facut cererea si am scris asa: (sper sa fie bine)
......in temeiul art. 55, litera b) din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul Muncii, va rog respectuos sa imi aprobati incetarea activitatii din motive personale prin acordul partilor, incepand cu data de 04.07.2016.........
Va rog, daca se poate, imi puteti furniza un model de demisie.
Daca imi dau astazi 28.06.2016 demisie....sunt obligata sa stau pana la 25.07.2016, inclusiv?