stie cineva daca s-a dat vreun decret de gratiere pt condamnatii care au savarsit infractiuni de evaziune fiscala? sau daca s-a dat vreun decret de gratiere anul acesta
Un angajator care incadreaza in munca un somer absolvent este obligat de lege sa nu il concedieze 3 ani sub sanctiunea restituirii facilitatilor acordate de stat (adica acele scutiri la plata asigurarilor catre stat, scutiri ce dureaza un an) dar ce se intampla daca angajatul demisioneaza? mai este obligat angajatorul sa restituie acele facilitati?
Stie cineva daca pentru a intra in Colegiul Consilierilor juridici trebuie neaparat sa fii incadrat in munca ? Eu am absolvit o Facultate de Drept in anul 2012 si, momentan, sunt in somaj.
Si daca este imperios necesar sa fii incadrat in munca trebuie sa desfasori o activitate de natura juridica sau oricare alt job?
Ma aflu intr-o situatie dificila.Sunt angajata de aproape 2 ani ca ospatarita in doua localuri apartinand aceluiasi patron, lucrez o tura intr-un local si alta tura in celalalt local.In urma cu 2 saptamani patronul a inchis un local ca sa faca reparatii.Astfel, ne-a spus ca daca vrem sa luam salariul intreg (de 600 ron) trebuie sa facem tot ceea ce spune, in sensul ca ne trimite sa servim pe la nuntiile organizate de el, sa facem curatenie in localuri, in conditiile in care in fisa postului spune ca sunt ospatarita si trebuie sa servesc in localurile din contractul de munca. Programul in contractul de munca este de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana dar, de fapt, lucrez de la 9 dimineata pana la ultimul client, care, de cele mai multe ori, pleaca la ora 2 dimineata.Lucrez peste 51 de ore pe saptamana.Nu imi plateste ore suplimentare si nici spor de noapte.Ce pot face?pot sa refuz sa fac altceva decat scrie in contractul de munca fara a ma teme ca ma da afara?
Dati-mi un sfat, vreo baza legala prin care pot sa il refuz?si in cazul in care ma da afara unde pot sa ii fac reclamatie?