avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... decret de gratiere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

decret de gratiere

stie cineva daca s-a dat vreun decret de gratiere pt condamnatii care au savarsit infractiuni de evaziune fiscala? sau daca s-a dat vreun decret de gratiere anul acesta
Cel mai recent răspuns: Sorin Petrescu , Avocat 18:37, 1 Octombrie 2012
Nu s-a dat niciun decret de gratiere.
LEGE nr.546 din 14 octombrie 2002,privind graţierea şi procedura acordării graţierii,
Art. 3. - Graţierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, numai după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Art. 4. - Cererea de graţiere individuală, împreună cu actele anexate, se adresează Preşedintelui României şi poate fi făcută de:
a) persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia

Nu a fost dat nici un decret de gratiere,intrucit am avut presedintele suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara alexandra.dinica alexandra.dinica ce trebuie sa fac pentru a obtine o gratiere sau ptr. comutarea pedepsei?dati mi va rog si definitia procedurii sau textul legii...nu ma pricep si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Gratiere individuala melinaR melinaR buna nu stiu prea bine cum sa pun intrebarea dar sper ca intelegeti ce vreau sa spun .Vreau sa fac o cerere de gratiere individuala dar in afara de actele ... (vezi toată discuția)
Gratiere claudiaionete claudiaionete explicati mi ,concret,in ce consta gratierea ,cand se aplica ,pt ce pedepse,trebuie facuta cerere,si daca are legatura cu o eventuala schimbare a constitutiei. (vezi toată discuția)