avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate xyz10092010

Activitate xyz10092010

Discuție Domiciliu copii
Buna seara,
Am doi copii (7 si 2 ani) cu un barbat cu care nu sunt casatorita. In urma multor neintelegeri, vreau sa plec cu copiii din casa lui, cu chirie - cu stirea lui.
Ma poate afecta cu ceva, sa-mi faca el vreun rau? Ce trebuie sa fac din punct de vedere al actelor si legal cu copiii? Si cum pot stabili un program pentru el cu copiii si implicarea lui financiara pentru cresterea copiilor?
Multumesc
Discuție Custodie copii
Buna seara. Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti ce pasi sa fac in problema urmatoare: am doi copii (7 ani si 1 an si 5 luni) cu acelasi barbat, necasatoriti. In momentul de fata locuim in casa lui, nu ne mai intelegem (certuri zilnice in fata copiilor), vreau sa ne mutam, eu cu copiii, cu chirie. Cum sa procedez sa fie bine pentru mine si copii. Cred ca a inteles ca, copiii vor sta la mine, nu spune ca ar fi de accord cu vreun ajutor financiar pentru copii. Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Datorii catre CASS
Da, asa e, mostenitorii preiau si datoriile. Problema e ca nu stiu daca acele datorii ale pensionarului sunt legale din partea CASS-ului? El a platit doar impozit pe profit la finante pana acum. Si ce e de facut, mai ales ca o instiintare legala nici nu au primit de catre cei de la CASS.
Multumesc.
Va rog sa ma ajutati in cazul urmator:
pensionar (cu pensia sub 700 lei) in varsta de 78 de ani, decedat la sf anului 2011 si cu alte venituri din peste 20 de contracte de inchiriere asupra unor terenuri in jud Tulcea. In 2012 s-a facut succesiunea catre cei 2 fii. Tot atunci cei de la CASS Tulcea i-au informat pe cei 2 copii (informare neoficiala) ca tatal lor are o datorie catre CASS din 2008-2011 de 22 000 lei si majorari de peste 10 000 lei.
Intrebarea e daca acest pensionar, in cazul lui, ca e decedat, mostenitorii platesc sau nu CASS?
Multumesc.
Multumesc. Asa o sa fac, o sa merg in audienta.

Numai bine!
Buna seara,

Va rog sa-mi spuna cine stie cat e amenda pt nedeclararea autoturismului la taxe si impozite in termen de 30 de zile?

Problema e ca mi-am schimbat domiciliul in luna aprilie din sect 6 in sect 3 si figuram cu masina in sect 6, iar acum cand am fost in sect 3 la impozite sa declar alta masina mi s- a spus ca trebuia s-o transfer si pe cealalta in 30 zile de la schimbarea domiciliului si cum habar nu am avut, au zis ca-mi vor da o amenda si nu stiu cat este.

Multumesc.
ma rog, nu am inteles, dar nu conteaza. mi se pare absurd sa dau persoanelor care au spatiu pe terenul meu 2 contracte unul cu un propietar si altul cu celalalt propietar inregistrate la fiecare in sector.
numai bine!
sa faca fiecare cate 3 exemplare de contract si sa mearga la AFP-ul sectorului de care apartine? pai si la pfa-urile si pj-urile cu care a incheiat ctr ce exemplar le da? nu cred ca m-am facut inteleasa. trebuie inregistrate niste contracte de inchiriere intre 2 propietari cu domiciliul in sectoare diferite si societati din jud tulcea. nu stim unde sa inregistram contractele, pt ca in tulcea ni s-a spus ca la domiciliul propietarului.
Răspuns la discuția anexa 14 pentru somaj
multumesc. am rezolvat. am gasit anexa 14 pe site-ul avocatnet.ro, la formulare.
da, dar la care sector daca cei 2 propietari locuiesc in sectoare diferite?