mie mi s-au parut total neseriosi, dupa trei saptamani de asteptare mi-au raspuns ca nu exista inca un raspuns la cererea mea..moment in care m-am adresat altei banci.
ce inseamna agent Loyal Bank si unde l-ati gasit? Concret va rog , pas cu pas, cum ati deschis contul? Deja am firma de ceva timp si nu reusesc sa am si un cont bancar.
agentul este practic un reprezentant al bancii, si te ajuta cu autentificarile copiilor , completatul formularelor , recomandari pentru banca etc. Eu mi-am facut firma la Evedex si a fost inclusa treaba asta cu deschiderea de cont, puteti sa va deschideti contul fara probleme direct la banca sau apelati la un agent sa va ajute in cazul in care nu va descurcati. Aveti nevoie de pasaport, o factura de utilitati si un extras de cont pe numele dvs. Eu cred ca in mod normal cine va ajutat cu infiintarea firmei trebuia sa va deschida si contul bancar, eu asa am procedat..ar trebui sa luati legatura cu cine v-a infiintat firma.
Mda.,Multumesc pt info dar din pacate astia de la Loyal Bank mi-au refuzat deja deschiderea de cont, imi cereau ceva gen "due diligence" , n-am inteles ce vor si...am primit refuz.
pai de asta am ales sa apelez la un agent Loyal Bank, s-au ocupat ei de referinte...
s-au ocupat cei de la firma care mi-a inregistrat offshore-ul, maine trebuie sa imi vina prin dhl cardul si digipassul. Banca se numeste Loyal Bank Limited si este din Saint Vicente.
Initial am vrut sa merg pe Seychelles sau Belize, ieri am depus o comanda pentru un pachet cu o firma in Delaware si doua conturi bancare, unul in euro la o banca de prin Caraibe (ce n-as da sa ajung si eu acolo, nu doar banii mei X-( ) si unul aici in Romania. oricum contul de aici nu o sa-l folosesc prea mult, mi s-a atras atentia sa am rulaje mici pe el, ma interesa mai mul cardul Visa pentru a-l inrola la Paypal...asta fiindca de la banca din strainatate voi primi un card Maestro cu care n-ai ce face pe internet, merge doar pt retrageri de la ATM. Nu am nevoie de conturi in Elvetia Doamne Fereste!
Multumesc mult pentru sfaturi...incep sa mai inteleg cate ceva, am luat legatura si cu cateva firme care ofera consultanta pe domeniul asta. Legat de ce spune "Trope_doi" mai sus, am ajuns la cocluzia ca nu sunt chiar asa mari costurile de infiintare, am primit o oferta personalizata cica, de vreo 600 de euro infiintarea si 300 de euro costurile de administrare anuale..daca totul ar fi ok, ar merita cu prisosinta banii. Totusi am citit in mai multe articole, ca oricum trebuie sa imi declar veniturile (dividente/bani pe care ii scot din offshore) aici in Romania, si sa platesc impozit, iar deschiderea contului bancar va fi greu de realizat fiindca putine banci accepta sa deschida conturi pentru astfel de firme..Stiti ceva de asta?
Va salut,
Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei dintre voi care au mai lucrat cu astfel de firme, sa imi raspunda la cateva intrebari:
In momentul de fata au un srl prin care derulez cateva contracte in domeniul creatiei publicitare pentru clienti din afara Romaniei : Olanda, Turcia si Austria. Nu am niciun client din Romania. Bineinteles, ca astia vor factura, iar eu platesc taxe de apoximativ 40% din veniturile mele, tva , impozite , bla-bla, nu am niciun angajat. Am inteles ca exista tari unde pot sa imi infiintez o firma care sa fie scutita de aceste taxe: Cipru, Seychelles, Delaware etc. Este legal sa am o asemenea firma? ati lucrat cu asa ceva? vreun sfat , o idee?
Va multumesc mult, se lasa macar cu o bere :D