avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore?

Va salut,
Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei dintre voi care au mai lucrat cu astfel de firme, sa imi raspunda la cateva intrebari:
In momentul de fata au un srl prin care derulez cateva contracte in domeniul creatiei publicitare pentru clienti din afara Romaniei : Olanda, Turcia si Austria. Nu am niciun client din Romania. Bineinteles, ca astia vor factura, iar eu platesc taxe de apoximativ 40% din veniturile mele, tva , impozite , bla-bla, nu am niciun angajat. Am inteles ca exista tari unde pot sa imi infiintez o firma care sa fie scutita de aceste taxe: Cipru, Seychelles, Delaware etc. Este legal sa am o asemenea firma? ati lucrat cu asa ceva? vreun sfat , o idee?
Va multumesc mult, se lasa macar cu o bere :D
Este legala detinerea unei astfel de societati atata timp cat respectati prevederile legale. Luati in considerare ca nu este o solutie pentru a scapa cu totul de la plata unor impozite, taxe, contributii sociale etc., ceva sume veti plati.
Buna ziua,

Este legal sa va infiintati firma in alta tara.

Exista tari cu fiscalitate mult mai scazuta si in U.E. si in acest fel scapati si de dubla impozitare, Romania avand tratate cu unele tari in vederea evitarii dublei impuneri.

Daca doriti consultanta concreta in acest caz contactati-ma pe datele din contul meu de consultant


:) N-ati cautat cu google? Vedeti la link-ul de mai jos – poate va ajuta
[ link extern ]

Nu e deloc ieftina o firma offshore – chiar daca o infiintati intr-un stat unde nu se plateste nici chiar impozitul pe profit (nu se face diferenta intre profit si venit), veti avea costuri de administrare… In “paradisuri fiscale” are sens – si e avantajos – sa infiintati o firma daca profitul societatii dv e foarte-foarte mare, altfel nu prea se justifica toate cheltuielile: infiintare, deschidere / administrare cont, administrare societate… Pentru "cateva contracte" - daca sumele nu sunt foarte-foarte mari - as zice ca nu merita. Nu ma credeti pe cuvant, intrebati pe cei care se ocupa cu asa ceva :)

E cat se poate de legal, dar va costa.

Majoritatea companiilor offshore se constituie fara capital social; denumirea societatii trebuie sa se termine in "Limited", "Corporation", "Incorporated", "Societe Anonyme" sau "Sociedad Anonima" sau cu abrevierile acestora.
O afacere offshore implica 3 factori: tara gazda a companiei, clientul si intermediarul.
Pentru a beneficia de avantajele detinerii unei companii offshore, de taxele scazute sau de lipsa acestora, de lipsa controalelor valutare, de anonimat si confidentialitate in derularea tranzactiilor trebuie indeplinite doua conditii esentiale:
1). compania offshore sa desfasoare o activitate comerciala in tara gazda;
2). compania trebuie sa apartina unei persoane nerezidente.
Principiul de functionare (foarte pe scurt): doua companii incheie o tranzactie (vanzare-cumparare, sa zicem). Bunurile pleaca dintr-o directie, banii din alta; la mijlocul tranzactiei se insereaza firma offshore (intermediarul) si inregistreaza profitul in contul ei, beneficiul impozabil e transferat intr-o tara ce aplica taxe mici. Apoi, pe baza ordinelor primite de la client, compania offshore transfera bunurile direct catre cumparator.

Aveti nevoie de cineva care sa va indrume… In functie de zona pe care o alegeti adunarea generala a asociatilor poate sa aiba loc si pe alt teritoriu decat al tarii gazde (al firmei), sa zic asa, in altele ba; in unele trebuie capital social pentru infiintare, in altele nu; in unele trebuie sa fie aprobata denumirea societatii, in altele ba si altele asemenea.
Cautati o societate care se ocupa cu asemenea activitati si ofera si consultanta.
Succes!
Multumesc mult pentru sfaturi...incep sa mai inteleg cate ceva, am luat legatura si cu cateva firme care ofera consultanta pe domeniul asta. Legat de ce spune "Trope_doi" mai sus, am ajuns la cocluzia ca nu sunt chiar asa mari costurile de infiintare, am primit o oferta personalizata cica, de vreo 600 de euro infiintarea si 300 de euro costurile de administrare anuale..daca totul ar fi ok, ar merita cu prisosinta banii. Totusi am citit in mai multe articole, ca oricum trebuie sa imi declar veniturile (dividente/bani pe care ii scot din offshore) aici in Romania, si sa platesc impozit, iar deschiderea contului bancar va fi greu de realizat fiindca putine banci accepta sa deschida conturi pentru astfel de firme..Stiti ceva de asta?
Da, este adevarat, anumite banci nu agreaza astfel de societatii, asa cum nici anumiti parteneri nu le agreaza in relatiile de afaceri.

Alte discuții în legătură

Offshore delaware sau cipru? mihaela vasilescu mihaela vasilescu buna ziua, Un sfat va rog,am un srl care inchiriaza echipamente de constructii(cifra afaceri 20.000eur/luna) si vreau sa-mi fac un offshore pt a factura ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Cont bancar offshore in strainate la rietumu letonia. merita? poana49 poana49 Buna, ma aflu in postura de a avea nevoie sa deschid un cont bancar la o banca straina. Din toate ofertele, cea mai de incredere banca mi se pare Rietumu ... (vezi toată discuția)