avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum pot sa imi mut afacerea pe o firma offshore?

Va salut,
Mi-a intrat in cap ideea sa imi deschid o firma offshore...problema este ca nu prea am habar cu ce se mananca astea, asa ca ii rog mult pe cei dintre voi care au mai lucrat cu astfel de firme, sa imi raspunda la cateva intrebari:
In momentul de fata au un srl prin care derulez cateva contracte in domeniul creatiei publicitare pentru clienti din afara Romaniei : Olanda, Turcia si Austria. Nu am niciun client din Romania. Bineinteles, ca astia vor factura, iar eu platesc taxe de apoximativ 40% din veniturile mele, tva , impozite , bla-bla, nu am niciun angajat. Am inteles ca exista tari unde pot sa imi infiintez o firma care sa fie scutita de aceste taxe: Cipru, Seychelles, Delaware etc. Este legal sa am o asemenea firma? ati lucrat cu asa ceva? vreun sfat , o idee?
Va multumesc mult, se lasa macar cu o bere :D
Buna, imi poti preciza te rog cat a durat la tine deschiderea de cont? esti multumit de banca asta? merci.
Buna, crezi ca mi-ai putea da mai multe informatii despre experienta ta cu banca Rietumu din Letonia? contul bancar l-ai deschis aici in Romania prin reprezentanta de aici?
poana49 a scris:

Buna, crezi ca mi-ai putea da mai multe informatii despre experienta ta cu banca Rietumu din Letonia? contul bancar l-ai deschis aici in Romania prin reprezentanta de aici?

Experienta mea cu Rietumu a fost una nefericita...una am vorbit si alta s-a facut, deschiderea contului a durat foarte mult si a fost mult mai costisitioare decat a fost preconizata.
Trecand peste aceste aspecte, la mine au fost probleme de functionare a internet bankingului, 3 saptamani nu mi-am putut accesa contul din cauza ca Token-ul s-a blocat, iar reprezentanta de aici nu a putut sa ma ajute in niciun fel...nu este problema ei.

Dupa 2 luni mi-au blocat cardul deorece am avut retrageri de numerar de 6500 de euro in 4 zile, iar acest lucru a parut foarte suspect bancii .. desi initial mi-au spus ca pot retrage 3000 de euro/zi....
nu as mai lucra cu aceasta banca.

Daca constituirea firmei este ieftina, atentie la mentenanta, mai ales in cazul inregistrarilor contabile daca este cazul. Nu exista ieftin in acest domeniu.

Ar trebui sa va intrereseze stabil sau sigur, nu ieftin.

Depinzand de locatie, pot deschide conturi in peste 50 de tari, in si in afara UE.



Ati avut careva din voi probleme cu EVEDEX cand v-ati deschis firma?Ceva de genul cum da fost si problema cu banca din Letonia?
E serios EVEDEX-ul?
0733/198579

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Offshore delaware sau cipru? mihaela vasilescu mihaela vasilescu buna ziua, Un sfat va rog,am un srl care inchiriaza echipamente de constructii(cifra afaceri 20.000eur/luna) si vreau sa-mi fac un offshore pt a factura ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Cont bancar offshore in strainate la rietumu letonia. merita? poana49 poana49 Buna, ma aflu in postura de a avea nevoie sa deschid un cont bancar la o banca straina. Din toate ofertele, cea mai de incredere banca mi se pare Rietumu ... (vezi toată discuția)