avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate dia_katty

Activitate dia_katty

Discuție cerere partaj
Buna seara,

Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau fara acordul mamei.

Mentionez ca el este mereu plecat din tara, si vine o data sau de 2 ori pe an acasa si de asmenea cel mai important este ca in toti acesti ani el nu a mai contribut cu nimic la intretinere apartamentului, mama fiind cea care s-a ocupat de acest aspect.

Se poate face ceva pentru a impiedica aceasta dorinta a tatalui meu....sau mama poate faca ceva in acest sens?

Multumesc!!!
Multumesc mult pt lamuriri. O zi buna
Apreciez foarte mult ajutorul dvs, si mai am o intrebare: daca sora vitrega poate sa faca ceva demonstrand ca si ea este fiica bunicii decedate si ca are si ea dreptul la o parte din terenul respectiv?

Poate sa demonstreze ca actul de proprietatea este un "fals "- sa zicem?

Multumesc!
Buna ziua,

Pe scurt povestea se rezuma la urmatoarele persoane : mama, bunicul si bunica ( decedata) si o sora vitrega dintr-o casatorie anterioara a bunicii

Acum 7 ani mama si cu bunicul meu au cerut in instanta sa se intocmeasca actul de propietate al casei, in urma caruia mama a fost trecuta ca si reprezentanta a bunicii decedate, iar cu sora vitrega au cazut de comun acord la momentul respectiv ca nu ar fi interesata de acest act, aceasta fiind plecata in strainatate.

In prezent sora mamei a revenit in tara si doreste ca acum sa ceara partajul. Se mai poate ataca in instanta un act hotarator dupa 7 ani ?

Daca da, ce urmari pot fi avand in vedere ca bunicul si mama nu au declarato pe sora vitrega la momentul respectiv?

Multumesc!