avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere partaj

Buna seara,

Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau fara acordul mamei.

Mentionez ca el este mereu plecat din tara, si vine o data sau de 2 ori pe an acasa si de asmenea cel mai important este ca in toti acesti ani el nu a mai contribut cu nimic la intretinere apartamentului, mama fiind cea care s-a ocupat de acest aspect.

Se poate face ceva pentru a impiedica aceasta dorinta a tatalui meu....sau mama poate faca ceva in acest sens?

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:59, 10 Ianuarie 2013
Mama nu prea are ce sa faca sa impiedice partajarea apartamentului. Fie se vor intelege si vor face partajul la notar, in sensul ca unul dintre ei sa preia bunul si sa-l despagubeasca pe celalalt.

Fie vor merge in instanta, unde solutia va fi tot atribuirea bunului uneia dintre parti cu obligarea acesteia la plata sultei catre celalalt proprietar, fie - daca niciuna dintre parti nu doreste atribuirea bunului - imobilul va fi vandut si pretul impartit conform cotelor de contributie.
El nu poate vine legal fara acordul mamei(fiind vorba despre un bun imobil comun, notarul va solicita in momentul vanzarii ori procura de la mama prin care il imputerniceste sa vanda, ori acordul ei).
Insa daca tatal dv. introduce o actiune de partaj, legea este clara: nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, astfel incat se va partaja averea lor si nu puteti face nimic pentru a impiedica acest lucru.
Pana sa inceapa procesul si cat va dura, aveti un pic de timp pt a strange ceva bani sau imprumuta pt a plati sulta tatalui dvs.
Daca stiti ca nu veti putea achita cat i se cuvine tatalui, e mai bine ca mama sa fie de acord cu vanzarea casei si asta fara sa se mai ajung ala proces de partaj, decat sa ceara in instanta ca imobilul sa fie atribuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Divort fara consens la partaj sorinci sorinci Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie - mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)