avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara consens la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara consens la partaj

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea situatie
- mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de contract, deci ambii proprietari. Deoarece nu se mai inteleg, mama mea ar dori sa divorteze dar dupa divort, tatal meu nu este de acord sa vanda apartamentul si sa-i dea mamei mele jumatatea cuvenita din suma obtinuta. Mentionez ca mama mea nu mai poate locui in acest apartament din cauza certurilor zilnice, dar nici sa-si piarda dreptul la jumatatea ei nu este acceptabil, deoarece nu ar mai avea unde sa locuiasca.
Cum se poate rezolva aceasta problema?
Buna ziua!
Cred ca ar fi nevoie sa apeleze initial la un mediator pentru rezolvarea problemei.Succes!
Daca nici mediatorul nu-l convinge, mama va fi nevoita sa ceara partajul in instanta. Taxa de timbru e cam mare, de 3% din valoarea ap.

Singura solutie a mamei e vanzarea? De ce?
Nu are bani sa il despagubeasca pe tata? Nici tatal sa o despagubeasca pe mama?
Ar ajuta daca i-ar spune domnului ca in comun cu de-a sila nu va ramane apartamentul si acea taxa de timbru va fi platita la final de cel ce pierde, chiar daca la inceput de cel ce introduce actiunea... poate asta ii ajuta sa gaseasca o solutie...
Mama nu are in jur de 35 000 EUR sau 40 000 sa-l despagubeasca pe tata. Mama este pensionara, la fel ca si tata. Va dati seama ce se poate face cu 900 lei pe luna pensie...
Cat priveste pe tata, el nu vrea sa auda de nici o solutie, in sensul ca nu isi da acordul pentru nimic. Chiar ma intreb ce poate fi facut in acest caz?
Doresc sa va intreb, daca va avea loc partajul in instanta cu sugerati, instanta va decide si vanzarea apartamentului si impartirea banilor sau doar va mentiona ca fiecare are dreptul la 1/2 din spatiul de locuit? Daca e doar a doua varianta, atunci nu prea se rezolva nimic, pentru ca ei nu mai pot coabita in acelasi spatiu...

Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Se poate vinde, insa vor pierde amandoi, pretul va fi mai mic DACA se va reusi vanzarea.

Alte discuții în legătură

Parasire de domociliu? maria.monica38 maria.monica38 buna ziua din nou... parintii mei sunt casatoriti de 32 de ani din care au stat impreuna doar primii13 ani dupa care tata a plecat in ungaria definitiv,are ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj dia_katty dia_katty Buna seara, Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)
Despagubirea sotului cozmapaunita cozmapaunita buna ziua.parintii mei sunt in divort , prima infatisare fiind pe 19 mai 2011.mama a intentat divortul, tatal meu nefiind de acord la inceput.locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)