Va supun atentiei urmatoarea situatie
- mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de contract, deci ambii proprietari. Deoarece nu se mai inteleg, mama mea ar dori sa divorteze dar dupa divort, tatal meu nu este de acord sa vanda apartamentul si sa-i dea mamei mele jumatatea cuvenita din suma obtinuta. Mentionez ca mama mea nu mai poate locui in acest apartament din cauza certurilor zilnice, dar nici sa-si piarda dreptul la jumatatea ei nu este acceptabil, deoarece nu ar mai avea unde sa locuiasca.
Cum se poate rezolva aceasta problema?
Singura solutie a mamei e vanzarea? De ce?
Nu are bani sa il despagubeasca pe tata? Nici tatal sa o despagubeasca pe mama?
Ar ajuta daca i-ar spune domnului ca in comun cu de-a sila nu va ramane apartamentul si acea taxa de timbru va fi platita la final de cel ce pierde, chiar daca la inceput de cel ce introduce actiunea... poate asta ii ajuta sa gaseasca o solutie...
Mama nu are in jur de 35 000 EUR sau 40 000 sa-l despagubeasca pe tata. Mama este pensionara, la fel ca si tata. Va dati seama ce se poate face cu 900 lei pe luna pensie...
Cat priveste pe tata, el nu vrea sa auda de nici o solutie, in sensul ca nu isi da acordul pentru nimic. Chiar ma intreb ce poate fi facut in acest caz?
Doresc sa va intreb, daca va avea loc partajul in instanta cu sugerati, instanta va decide si vanzarea apartamentului si impartirea banilor sau doar va mentiona ca fiecare are dreptul la 1/2 din spatiul de locuit? Daca e doar a doua varianta, atunci nu prea se rezolva nimic, pentru ca ei nu mai pot coabita in acelasi spatiu...
Cerere partaj
dia_katty
Buna seara,
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)