avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara consens la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara consens la partaj

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea situatie
- mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de contract, deci ambii proprietari. Deoarece nu se mai inteleg, mama mea ar dori sa divorteze dar dupa divort, tatal meu nu este de acord sa vanda apartamentul si sa-i dea mamei mele jumatatea cuvenita din suma obtinuta. Mentionez ca mama mea nu mai poate locui in acest apartament din cauza certurilor zilnice, dar nici sa-si piarda dreptul la jumatatea ei nu este acceptabil, deoarece nu ar mai avea unde sa locuiasca.
Cum se poate rezolva aceasta problema?
Instanta de judecata poate dispune partajarea imobilului prin atribuire.
Apartamentul dobandit va fi bun propriul al unuia dintre parintii dumneavoasta, urmand a fi stabilita o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubire.

Vanzarea imobilului va fi facuta la un pret mult mai mic decat cel pe care l-ati putea obtine proprietarii instrainand imobilul.

Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
A zis ca n-au bani de sulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domociliu? maria.monica38 maria.monica38 buna ziua din nou... parintii mei sunt casatoriti de 32 de ani din care au stat impreuna doar primii13 ani dupa care tata a plecat in ungaria definitiv,are ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj dia_katty dia_katty Buna seara, Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)
Despagubirea sotului cozmapaunita cozmapaunita buna ziua.parintii mei sunt in divort , prima infatisare fiind pe 19 mai 2011.mama a intentat divortul, tatal meu nefiind de acord la inceput.locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)