avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despagubirea sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despagubirea sotului

buna ziua.parintii mei sunt in divort , prima infatisare fiind pe 19 mai 2011.mama a intentat divortul, tatal meu nefiind de acord la inceput.locuiesc intr-un apartament cu 2 camere si mai au ca bun un autoturism.nu a introdus si actele pt partaj crezand ca vor ajunge la o intelegere, tata nu mai ajuta la cheltuielile casei de 2 luni de zile de cand practic sa inaintat actiunea de divort , mama platind singura cheltuielile dintro pensie de 444 lei.(el avand venituri de 2000, pensia si salariul).cu data de 1 mai se muta in chirie fara sa il mai intereseze ceva.(stim ca are pe cineva, o femeie).el vrea ca sa se vanda apartamentul in urma divortului,mama propunandu-i sa il despagubeasca cu jumatate din valoarea apartamentului ( bani pe care ne oferim sa ii dam eu si sora mea mamei ) .ce sanse are mama sa ramana ea in apartament si sa il despagubeasca pe tata daca ea nu vrea ca sa se vanda apartamentul? se poate ca el sa o oblige sa semneze pt vanzarea apartamentului?multumesc
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 16:28, 28 Aprilie 2011
la partajul bunurilor sa ceara mama atribuirea casei in lotul ei si masina in lotul lui, urmanad sa-l despagubeasca pe tatal dvs cu o suma de bani pana la echivalentul a jumatate din casa.
instanta nu poate hotari sa se vanda casa, cat timp una din parti o doreste
mama dvs va trebui sa promoveze in instanta o actiune care sa aibe ca obiect impartirea bunurilor comune rezultate din casatorie. daca sunteti minora mama dvs poate cere incredintarea tutelei dvs catre dansa. in ceea ce priveste casa se va face o expertiza de evaluare si mama dvs poate solicita instanteti atribuirea casei si obligatia de a plati o sulta tatalui dvs.
Nu poate sa o oblige sa semneze vanzarea apartamentului, depinde ce va hotari si instanta, probabil ca il va despagubi!
Mama are mari sanse sa pastreze apartamentul si sa-l despagubeasca pe tata cu o valoare convenita de comun acord sau in urma unei evaluari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara consens la partaj sorinci sorinci Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie - mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de ... (vezi toată discuția)
Partaj cu forta Cristina_Cioran Cristina_Cioran Buna ziua. Mama mea ar dori sa divorteze de tatal meu, dar este speriata tare de partaj. De 7 ani este plecata in Italia unde lucreaza cu forme legale. ... (vezi toată discuția)
Cerere partaj dia_katty dia_katty Buna seara, Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)