Vecinul e din satul respectiv, ii cunoaște pe toți . Noi suntem “ intruși” și el agita lumea acolo. Ar putea primăria sa îmi demoleze gardul chiar dacă certificatul e acolo și chiar dacă gardul este fără centura de beton? Pot primi amenda?
Mulțumesc! Documentația cadastrala actualizata este la urbanism la primărie. Am construit gardul dar încă nu am Certificatul de urbanism. Este in curs de emitere. Pot avea probleme cu primăria ținând seama ca Vecinul a agitat “apele” pe acolo? Va mulțumesc !
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de carte funciară. Am depus la primăria din localitate cerere pt certificat de urbanism.. Mi s a solicitat sa fac actualizare documentație cadastrala pe motiv ca in baza Plan urbanistic general(PUG) s a modificat împărțirea in intravilan și agricol suprafața totala fiind neschimbata. Am plătit și am făcut cartea funciară și planul de amplasament. La actualizare nu sunt diferențe și nici observații fata de cartea funciară existența . Am început sa împrejmuiesc terenul și un vecin a făcut reclamație la poliție și primărie ca am intrat pe terenul sau. Acest vecin are titlul de proprietate , nu are gard nici alte semne de delimitare. Nu are carte funciară. Împrejmuirea am făcut o in baza punctelor stabilite pe teren de cadastrist confirm cărții funciare și planului de amplasament. Gardul este fără centura de beton cu stâlpi metalici și plasa bordurata. Cum pot gestiona conflictul? Vecinul vrea sa mut gardul pe motiv ca nu ii iese suprafața. Dacă mut gardul nu îmi iese mie suprafața.
Mulțumesc!
Buna ziua!
O institutie publica, in baza unei Hotarari de Consiliu Local, trebuie sa incheie un Contract de comodat, pentru un spatiu de birou.
As vrea sa stiu care este ordinea intocmirii
1 Procesul verbal de predare primire a spatiului
2. Contractul de comadat
sau
1. Contract de comodat
2. Proces verbal de predare primire a spatiului.
In Hotararea de Consiliu Local nu este precizata ordinea.
Multumesc! Asa am gandit si eu ca e corect. La salariul de baza de la 30.06.2017 trebuia sa se aplice sporul de 10%. La unele persoane asa s-a procedat dar in cazul meu a scazut din salariul de la 30.06.2017 suma aferenta sporului de 25 % si mi-a aplicat 10%. Eu sunt sef de serviciu cu o vechime de peste 25 de ani si am fost aliniata la nivelul sefilor de servicii cu vechime de 5 ani!!! Nu s-a avut in vedere si vechimea. Li s-a parut ca am un salariu prea mare dar la cei 37 de ani de munca era corect.
Funcționarilor publici din administrația locala care au avut viza cfp din anul 2008 ce procent li se acorda la salariu daca în lege este specificat procentul de 10% pentru cei cu cfp că activitate noua?.Dupa reincadrare mi-a scazut salariul modificandu-se baza si apoi s-a aplicat 10% ca activitate nou.
Sefii de servicii au fost aliniati la acelasi nivel fara sa se tina seama de vechime, astfel ca un sef de serviciu cu 5 ani vechime are acelasi salar cu cel care o vechime de peste 25 de ani.
Daca merg in instanta am sanse sa imi recuperez salariul avut la 30.06.2017?
Funcționari publici din administrația locala daca au avut viza cfp din anul 2008 ce procent li se acorda la salariu daca în lege este specificat procentul de 10% pentru cei cu cfp că activitate noua?.
Sefii de servicii au fost aliniati la acelasi nivel fara sa se tina seama de vechime, astfel ca un sef de serviciu cu 5 ani vechime are acelasi salar cu cel care o vechime de peste 25 de ani
O unitate administrativ teritoriala a virat aport in bani la constituirea unei fundatii din subordinea consiliului local, acum cativa ani. Aceasta fundatie se dizolva in prezent.Unitatea administrativ teritoriala cum isi poate recupera acest apot? Este obligatoriu de recuperat?