avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters264378

Activitate ContSters264378

Va multumesc pentru raspuns. Va scriu din partea mamei fetitei. Deci a victimei. Intrebarea mea este politistul care a instrumentat cazul nu trebuia sa indrepte dosarul catre Procuratura? Fiind accident cu victima? Eu asa credeam ca trebuie sa se intample. Oricum a trecut ceva timp de atunci si deaorece nu a fost chemata la Procuratura consider ca politistul nu a inaintat dosarul la Parchet. Cum trebuie sa procedeze victima in acest caz? Sa faca o plangere ati scris. Unde? La Parchet sau la Postul de politie din comuna?
Victima este o fetita de 14 ani. A fost agatata de pe trecerea de pietoni cu oglinda si tarata cativa metri. Accidentul a avut loc la ora 10 pe data de 25.10.2013. A fost transportata cu salvarea la spital. La ora 14 a ajuns mama victimei la spital. Un asistent medical i-a spus "Linistiti-va doamna. Semnati aici ca sunteti prezenta." Si de fapt a semnat pe proprie raspundere ca refuza internarea fetei. Apoi i-a fost data fata acasa. La o zi dupa aceea fata s-a simtit rau si mama ei a sunat la 112. Fata a fost internata din nou in spital. Medicul de garda i-a reprosat fetei pe un ton rastit ca nu ii e rusine sa vina la ora aia la spital? ? ? A fost internata 3 zile. La iesire dupa 3 zile de internare diagnostic principal: S00.7 Leziuni superficiale multiple ale capului. V03.1 Pieton ranit in coliziune cu un automobil, o camioneta sau un camion, accident de circulatie. Diagnostice secundare: 1. Multiple leziuni superficiale ale pleoapei... Diagnostice formulare libera: TCC inchis. Echimoze palpebrale inferioare si superioara OS... Contuzie amielica coloana cervicala. Accident rutier. Stare la externare: ameliorat. Apoi Spitalul trimite in data de 29.04.2014 catre victima (copilul de 14 ani) scrisoare medicala in care o anunta ca este inregistrata ca debit suma de 572,71 lei, reprezentand contravaloarea cheltuielilor de spitalizare ocazionate cu internarea. Contactat telefonic autorul accidentului a declarat ca el "nu plateste prostia altuia", ca nu are nici o vina, ca fata nu s-a asigurat si este needucata! Politistul i-a spus mamei victimei sa mearga sa il dea in judecata pe cont propriu pe autorul accidentului daca este nemultumita de ce a facut el. Tot politistul i-a mai transmis mamei victimei un mesaj de la autorul accidentului ca daca face rost de bani sa plateasca spitalizarea el o ajuta dar daca nu face ... nu o ajuta.
Ce e de facut in aceasta situatie?
Art. 51, alin. 3 prevede o perioada de 2 ani in care tanarul care nu isi continua studiile poate beneficia totusi la cerere de masura in continuare. Apoi legiuitorul vine cu o precizare: daca i se ofera succesiv un loc de munca iar tanarul refuza sau pierde serviciul (sau cazarea) din motive imputabile lui alineatul nu mai este valabil. Ce mi se pare neclar aici este ca acel tanar nu va beneficia de cei 2 ani de ocrotire la cerere dupa terminarea studiilor pentru ca asistentul social este obligat sa ii caute un loc de munca pe care tanarul nu il poate refuza decat prima data (cum a refuzat a doua oara pierde masura). Daca il accepta la urmatoarea reevaluare trimestriala, asistentul social trebuie sa ceara incetarea masurii de protectie speciala pentru ca tanarul are acum conditii sa se intretina singur. Sau nu trebuie sa propuna incetarea ci sa fie tinut tanarul in protectie in continuare chiar daca lucreaza. Deci intrebarea este in ce conditii se inceteaza masura in aceasta situatie cand tanarul a terminat de exemplu liceul dar nu a luat bacul. Daca face cerere poate fi ocrotit in continuare? Chiar daca lucreaza? Daca are somaj poate fi tinut cei doi ani prevazuti de articolul 51 alin. 3? Multumesc anticipat de raspuns.