avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Protectia copilului L. 272 / 2004 - incetarea masurii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Protectia copilului L. 272 / 2004 - incetarea masurii de protectie speciala

Art. 51, alin. 3 prevede o perioada de 2 ani in care tanarul care nu isi continua studiile poate beneficia totusi la cerere de masura in continuare. Apoi legiuitorul vine cu o precizare: daca i se ofera succesiv un loc de munca iar tanarul refuza sau pierde serviciul (sau cazarea) din motive imputabile lui alineatul nu mai este valabil. Ce mi se pare neclar aici este ca acel tanar nu va beneficia de cei 2 ani de ocrotire la cerere dupa terminarea studiilor pentru ca asistentul social este obligat sa ii caute un loc de munca pe care tanarul nu il poate refuza decat prima data (cum a refuzat a doua oara pierde masura). Daca il accepta la urmatoarea reevaluare trimestriala, asistentul social trebuie sa ceara incetarea masurii de protectie speciala pentru ca tanarul are acum conditii sa se intretina singur. Sau nu trebuie sa propuna incetarea ci sa fie tinut tanarul in protectie in continuare chiar daca lucreaza. Deci intrebarea este in ce conditii se inceteaza masura in aceasta situatie cand tanarul a terminat de exemplu liceul dar nu a luat bacul. Daca face cerere poate fi ocrotit in continuare? Chiar daca lucreaza? Daca are somaj poate fi tinut cei doi ani prevazuti de articolul 51 alin. 3? Multumesc anticipat de raspuns.

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? romeoiasi romeoiasi In data de 07.09.2012, voi implini 26 de ani, iar cei din cadrul conducerii Complexului de Servicii Comunitare ?Bucium?- [...], prin asistentul-social [...], ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru tineri proveniti din centrele de plasament firemanmihai firemanmihai Stimati utilizatori al acestui site de specialite juridica. Numele meu este Mihai N si sunt aici cu dv in dorinta de ajuta niste tineri proneviti din Centrele ... (vezi toată discuția)
Am primit o decizie a tribunalului si cum sa procedez la apel romeoiasi romeoiasi Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in ... (vezi toată discuția)