avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM SA PROCEDEZ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM SA PROCEDEZ?

In data de 07.09.2012, voi implini 26 de ani, iar cei din cadrul conducerii Complexului de Servicii Comunitare ?Bucium?- [...], prin asistentul-social [...], mi-au atras atentia ca odata impliniti cei 26 ani, voi fi externat conform efectului Legii 272/2004, si anume:
Art. 51 - (2) La cererea tanarului, exprimata dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant de zi, protectia speciala se acorda, in conditiile legii, pe toata durata continuarii studiilor, dar fara a se depasi varsta de 26 de ani.
Insa studiind Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 905, din 20 decembrie 2011, am gasit mai multe articole destul de interesante si anume:
Art. 44. - (1) Serviciile sociale se acorda la solicitarea persoanei, dupa caz, a reprezentantului sau legal, precum si din oficiu.
Art. 59. - (2) In scopul prevenirii si combaterii riscului ca tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului sa devina persoane fara adapost, precum si pentru promovarea integrarii sociale a acestora, autoritatile locale/judetene pot infiinta centre multifunctionale care asigura conditii de locuit si de gospodarire pe perioada determinata.
Art. 70. - (4) Tinerii care au beneficiat de masuri de protectie speciala si nu au posibilitatea revenirii in familie, aflati in situatii de risc de excluziune sociala pot beneficia, la cerere, de continuarea acordarii unor masuri de protectie speciala pe o perioada determinata, in conditiile prevazute de legislatia speciala.
Coreland Art. 70 alin 4 din Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale cu Legea 242/2004 privind drepturile copilului/tinerilor Art. 51. alin 3 - Tanarul care a dobandit capacitate deplina de exercitiu si a beneficiat de o masura de protectie speciala, dar care nu isi continua studiile si nu are posibilitatea revenirii in propria familie, fiind confruntat cu riscul excluderii sociale, beneficiaza, la cerere, pe o perioada de pana la 2 ani, de protectie speciala, in scopul facilitarii integrarii sale sociale. In cazul in care se face dovada ca tanarului i s-au oferit un loc de munca si/sau locuinta, iar acesta le-a refuzat ori le-a pierdut din motive imputabile lui, in mod succesiv, prevederile prezentului alineat nu mai sunt aplicabile; reiese faptul ca as mai putea beneficia de inca maxim 2 ani de protectie sociala cu conditia respectarii Art. 51 alin. 3 din Legea 272/2004.
De asemenea conform art. 51, din legea 272/2004, - (2) La cererea tanarului, exprimata dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant de zi, protectia speciala se acorda, in conditiile legii, pe toata durata continuarii studiilor, dar fara a se depasi varsta de 26 de ani, rezulta ca pana in 26 ani statul asigura protectie speciala tinerilor cu conditia continuarii studiilor, dupa care la cererea expresa a tanarului, in scopul prevenirii si combaterii riscului ca tanarul care urmeaza sa paraseasca sistemul de protectie a copilului sa devina persoana fara adapost poate apela la o perioada determinata de sprijin din partea institutiilor locale/judetene.
Adaug faptul ca aceasta parere, aceasta interpretare data articolelor mentionate mai sus, este sustinuta si de catre cei doi avocati care m-au reprezentat, din oficiu, in procesele ce le-am avut cu D.G.A.S.P.C. ? Iasi si C.P.C. ? Iasi, si anume ca Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale vine expres cu explicatii privind toate categoriile sociale defavorizate si cu masuri pentru prevenirea marginalizarii sociale cu toate implicatiile ei.
In luna ianuarie 2011, am depus actiune in instanta de contestare a hotararii de externare si in octombrie 2011, instanta a constatat ca externarea a fost un abuz si ca DGASPC ? Iasi si CPC ? Iasi s-au folosit de probe mincinoase si de acuzatii nefondate, denigratoare la adresa mea, astfel dandu-mi castig de cauza, definitiv si irevocabil.
In acest moment la propunerea celor doi avocati, din oficiu, ce m-au ajutat in procesele mai sus mentionate, am chemat in instanta pe DGASPC ? Iasi si CPC ? Iasi la plata daunelor morale, iar pe 12 septembrie 2012 instanta se va pronunta, pe fond.
Ceea ce as mai dori este daca pe 12 septembrie 2012, la ultimul termen pot sa cer instantei sa se pronunte asupra faptului ca as mai dori sa stau cu cazarea in centrul de plasament, invocand Legea asistentei sociale (sus mentionata) pana la finalizarea procesului, pana la pronuntarea instantei definitiv si irevocabil. Spun aceste fiindca nu doresc ca cei din sistemul de protectie sa ma dea afara si sa nu am unde locui.

Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 20:53, 7 Septembrie 2012
Am vrut sa scriu ca este un comentariu OFF TOPIC, dar m-am razgandit si m-am razgandit pentru ca sunt plina de furie, pentru ca acesti oameni dupa ce ca sunt loviti de soarta, mai incercam si noi cum putem sa-i "ingropam" de tot !
Ne dam cu parerea in toate domeniile, facem legi peste legi(cele mai multe proaste si contradictorii) dar de lucrurile cu adevarat importante si care te pot "reteza" in viata nu se ocupa nici Dracu' !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o decizie a tribunalului si cum sa procedez la apel romeoiasi romeoiasi Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru tineri proveniti din centrele de plasament firemanmihai firemanmihai Stimati utilizatori al acestui site de specialite juridica. Numele meu este Mihai N si sunt aici cu dv in dorinta de ajuta niste tineri proneviti din Centrele ... (vezi toată discuția)
Partajul deea85 deea85 in cazul unui partaj copii care sunt majori primesc o cota parte din valoarea imobilului? (vezi toată discuția)