avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sfat pentru tineri proveniti din Centrele de Plasament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sfat pentru tineri proveniti din Centrele de Plasament

Stimati utilizatori al acestui site de specialite juridica. Numele meu este Mihai N si sunt aici cu dv in dorinta de ajuta niste tineri proneviti din Centrele de Plasament (Case de Copii). Am niste prieteni care sunt intr-una din Centrele de Plasament din Romania care se confrunta cu una din problemele mari ai statului roman: prietenul meu este in clasa XII si a dat examenul de bac dar nu a reusit sa treaca la una din materii, asa ca directorul Centrului de Plasament i-a spus prietenului meu ca mai are o sansa sa isi dea restanta la materia la care a picat si daca nu va reusi are 2(doua) variante ori pleaca din Centru de Plasament ori ramane acolo(in Centru de Plasament) si va trebui sa plateasca 80% pentru cazarea care zice ca ii ofera. Va rog sa ma ajuti este legal asa ceva sau cum se procedeaza cu tinerii proveniti din Centrele din Plasament din punct de vedere legal, poti sa il scoti numai asa pe strada sau trebuie sa il sprijine cu un loc de munca sau o chirie. Mentionez ca acest Centru de Plasament este din Oradea si a fost luat de catre o fundatie crestina pe o perioada de 3 din care a trecut 2 ani, dar de cand a fost luat acest Centru de plasament de la Statul roman catre aceasta fundatie foarte multi tineri care au implinit varsta de 18 ani nu au reusit sa termine scoala cu o diploma si iau scos din centru de plasament din dorinta de a nu vedea prea multe ce se intampla cu banii care sunt trimisi de la anumite persoane sau fundatii si se vrea sa ramana numai copii mici varsta 3-16. Va rog politicos persoanelor care doresc sa ma ajute cu aceasta problema sa imi trimita un raspuns cat mai repede posibil deoarece este foarte important raspunsurile dv ca sa pot sa ii ajut pe acesti tineri in aceasta situatie. aceasata este adresa mea de e-mail firemanmihai@yahoo.com si daca se poate sa imi trimiteti raspuns si la aceasta adresa va rog mult. Cu stima si respect Mihai
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:06, 11 August 2013
Masura este legala. Daca nu isi continua studiile tanarul care a implinit 18 ani iese din sistemul de protectia copilului.
Pentru un loc de munca se poate adresa Agentiei ocuparea fortei de munca.
Pentru adulti exista servicii sociale in cadrul primariilor locale.
Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copiilor:

Art. 51. - (1) Copilul beneficiaza de protectia speciala prevazuta de prezenta lege pana la dobandirea capacitatii depline de exercitiu.
(2) La cererea tanarului, exprimata dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant de zi, protectia speciala se acorda, in conditiile legii, pe toata durata continuarii studiilor, dar fara a se depasi varsta de 26 de ani.
(3) Tanarul care a dobandit capacitate deplina de exercitiu si a beneficiat de o masura de protectie speciala, dar care nu isi continua studiile si nu are posibilitatea revenirii in propria familie, fiind confruntat cu riscul excluderii sociale, beneficiaza, la cerere, pe o perioada de pana la 2 ani, de protectie speciala, in scopul facilitarii integrarii sale sociale. In cazul in care se face dovada ca tanarului i s-au oferit un loc de munca si/sau locuinta, iar acesta le-a refuzat ori le-a pierdut din motive imputabile lui, in mod succesiv, prevederile prezentului alineat nu mai sunt aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? romeoiasi romeoiasi In data de 07.09.2012, voi implini 26 de ani, iar cei din cadrul conducerii Complexului de Servicii Comunitare ?Bucium?- [...], prin asistentul-social [...], ... (vezi toată discuția)
Am primit o decizie a tribunalului si cum sa procedez la apel romeoiasi romeoiasi Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in ... (vezi toată discuția)
Partajul deea85 deea85 in cazul unui partaj copii care sunt majori primesc o cota parte din valoarea imobilului? (vezi toată discuția)