avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit o decizie a tribunalului si cum sa procedez ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit o decizie a tribunalului si cum sa procedez la apel

Anul trecut in 2011 am castigat un proces, ce l-am avut cu DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, cu mentiunea definitiva si irevocabila. Anul acesta am chemat in judecata pe DAGASPC - Iasi si CPC - Iasi pentru a fi obligate sa-mi plateasca despagubiri.
Insa instanta s-a pronuntat pe fond, in urma invocarii exceptiei lipsei capacităţii procesuale a Comisiei pentru protecţia Copilului Iaşi (CPC - Iasi), respingandu-mi cererea. Practic instanta a tinut cont numai de exceptia invocata de catre CPC - Iasi si ca nu a tinut cont de cealalta institutie chemata in instanta DGASPC - Iasi.
Cred ca odata ce am mentionat in Chemarea in judecata pe cele doua institutii DGASPC - Iasi si CPC - Iasi, instanta trebuia sa nu respinga cererea doar ca CPC - Iasi a invocat exceptia (mai sus enuntata).
Tin sa adaug faptul ca acest proces de daune l-am bazat pe Sentinta definitiva si irevocabila pe care am obtinut-o anul trecut, in care se arata foarte clar abuzul exercitat de catre cele doua institutii.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru recurs.

Multumesc anticipat.
Formulati recurs in 15 zile de la comunicare in care solicitati casarea cu trimitere spre rejudecare intruicat prima instanta a omis sa se pronunte asupra actiunii in contradictoriu cu cealalta parata. Cererea se poate face si prin completarea dispozitivului la aceeasi instanta in acelasi termen in care se poate declara recurs.
Multumesc pentru raspunsul prompt.....Iata si mesajul de pe portalul instantei dat astazi: Solutie: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale a Comisiei pentru protecţia Copilului Iaşi şi , în consecinţă , respinge cererea formulată de reclamant.
Dar oare in timpul recursului sa cer sa nu se mai tina cont de CPC - Iasi, ci numai de DGASPC - Iasi?
Termenul de 15 zile curge de la pronuntarea in sedinta publica sau de la emiterea redactarii sentintei?
Cum adica sa pot facecererea de recurs si prin completarea dispozitivului la aceeasi instanta?


Multumesc anticipat.
Recursul il veti face si motiva in termen de 15 zile de cand veti primi motivarea scrisa a sentintei.

Solicitati casarea cu trimitere, sentinta nefiind legala atata timp cat actiunea era promovata in contradictoriu cu 2 parate, iar instanta a costatat lipsa calitatii procesuale pasive doar a uneia dintre acestea.

In mod normal procesul ar fi trebuit sa continue in contradictoriu cu cealalta parata.

Puteti solicita in recurs judecarea in continuare in contradictoriu fie cu o parata, fie cu cele 2 parate. Daca au calitate ambele atunci vor ramane in proces. Daca hotararea este insa legala sub aspectul lipsei calitatii uneia, veti ramane sa continuati judecata cu cealalta parte.
Va multumesc din suflet pentru raspuns...nici nu stit cat de usurat ma simt.....eram putin suparat tensionat......insa am sa astept sa vina sentinta redactata si am sa formulez recurs judecandu-ma cu o singura parata....si anume DGASPC - Iasi.

Stiti de ce sunt asa de indignat, deoarece instanta anul trecut mi-a dat castig de cauza admitand ca DGASPC - Iasi si CPC - Iasi au emis dispozitii in mod abuziv, e vorba mai exact de decizia de externare emisa de catre CPC - Iasi si DGASPC - Iasi, si care a aratat clar ce articole au fost incalcate si proceduri.

Mai am o singura intrebare, si anume:
In 07.09.2012 am implinit 26 ani din cadrul conducerii Complexului de Servicii Comunitare „Bucium”- Iasi, prin asistentul-social d-na Cristina Popescu, mi-au atras atentia ca odata impliniti cei 26 ani, voi fi externat conform efectului Legii 272/2004, si anume:
Art. 51 - (2) La cererea tanarului, exprimata dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant de zi, protectia speciala se acorda, in conditiile legii, pe toata durata continuarii studiilor, dar fara a se depasi varsta de 26 de ani.
Insa studiind Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 905, din 20 decembrie 2011, am gasit mai multe articole destul de interesante si anume:
Art. 44. - (1) Serviciile sociale se acorda la solicitarea persoanei, dupa caz, a reprezentantului sau legal, precum si din oficiu.
Art. 59. - (2) In scopul prevenirii si combaterii riscului ca tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului sa devina persoane fara adapost, precum si pentru promovarea integrarii sociale a acestora, autoritatile locale/judetene pot infiinta centre multifunctionale care asigura conditii de locuit si de gospodarire pe perioada determinata.
Art. 70. - (4) Tinerii care au beneficiat de masuri de protectie speciala si nu au posibilitatea revenirii in familie, aflati in situatii de risc de excluziune sociala pot beneficia, la cerere, de continuarea acordarii unor masuri de protectie speciala pe o perioada determinata, in conditiile prevazute de legislatia speciala.
Coreland Art. 70 alin 4 din Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale cu Legea 242/2004 privind drepturile copilului/tinerilor Art. 51. alin 3 - Tanarul care a dobandit capacitate deplina de exercitiu si a beneficiat de o masura de protectie speciala, dar care nu isi continua studiile si nu are posibilitatea revenirii in propria familie, fiind confruntat cu riscul excluderii sociale, beneficiaza, la cerere, pe o perioada de pana la 2 ani, de protectie speciala, in scopul facilitarii integrarii sale sociale. In cazul in care se face dovada ca tanarului i s-au oferit un loc de munca si/sau locuinta, iar acesta le-a refuzat ori le-a pierdut din motive imputabile lui, in mod succesiv, prevederile prezentului alineat nu mai sunt aplicabile; reiese faptul ca as mai putea beneficia de inca maxim 2 ani de protectie sociala cu conditia respectarii Art. 51 alin. 3 din Legea 272/2004.
De asemenea conform art. 51, din legea 272/2004, - (2) La cererea tanarului, exprimata dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant de zi, protectia speciala se acorda, in conditiile legii, pe toata durata continuarii studiilor, dar fara a se depasi varsta de 26 de ani, rezulta ca pana in 26 ani statul asigura protectie speciala tinerilor cu conditia continuarii studiilor, dupa care la cererea expresa a tanarului, in scopul prevenirii si combaterii riscului ca tanarul care urmeaza sa paraseasca sistemul de protectie a copilului sa devina persoana fara adapost poate apela la o perioada determinata de sprijin din partea institutiilor locale/judetene.
ca Legea nr. 292/2011 a asistentei sociale vine expres cu explicatii privind toate categoriile sociale defavorizate si cu masuri pentru prevenirea marginalizarii sociale cu toate implicatiile ei.
Va spun acestea fiindca nu am conditii sociale sau prielnice pentru a putea sa locuiesc in cadrul familiei si imi este frica ca sa nu ajung inca un caz esuat al societatii.

Care ar fi saolutiile?
Pot sa ma adresez instantei pentru a cere ca sa nu se puna in aplicare masura de externare, invocand LEGEA Nr. 554 din 2 decembrie 2004 - Legea contenciosului administrativ - ART. 14 ??
Suspendarea executării actului
(1) În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea, în
condiÑiile art. 7, a autorităÑii publice care a emis actul sau a autorităÑii ierarhic superioare,
persoana vătămată poate să ceară instanÑei competente să dispună suspendarea executării
actului administrativ unilateral până la pronunÑarea instanÑei de fond. În cazul în care
persoana vătămată nu introduce acÑiunea în anularea actului în termen de 60 de zile,
suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate.


Va multumesc anticipat.
Ca sa va puteti adresa instantei de contencios administrativ cu o cerere de suspendare a executarii actului, trebuie ca in cauza sa fie vorba despre un act administrativ nelegal/abuziv si mai trebuie sa existe si un dosar pe fond in care sa solicitati anularea acestui act administrativ.

Solicitati in baza actelor normative mentionate anterior prelungirea perioadei de acordare a protectiei sociale si posibilitatea oferirii unui loc de munca care sa va permita realizarea pe viitor a unor venituri, evitand astfel pe cat posibil riscul excluderii sociale.

Alte discuții în legătură

Recurs aser aser Daca se admite la recurs exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta ce hotarari se pot ? credeti ca doua, de anulare sau de casare cu trimitere la ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? romeoiasi romeoiasi In data de 07.09.2012, voi implini 26 de ani, iar cei din cadrul conducerii Complexului de Servicii Comunitare ?Bucium?- [...], prin asistentul-social [...], ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala romeoiasi romeoiasi In data de 12/09/2012 instanta de fond s-a pronuntat respingandu-mi actiune in instanta . Eu am chemat in snstanta doua parate. Instanta cand mi-a respins ... (vezi toată discuția)