avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu victima pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu victima pe trecerea de pietoni

Victima este o fetita de 14 ani. A fost agatata de pe trecerea de pietoni cu oglinda si tarata cativa metri. Accidentul a avut loc la ora 10 pe data de 25.10.2013. A fost transportata cu salvarea la spital. La ora 14 a ajuns mama victimei la spital. Un asistent medical i-a spus "Linistiti-va doamna. Semnati aici ca sunteti prezenta." Si de fapt a semnat pe proprie raspundere ca refuza internarea fetei. Apoi i-a fost data fata acasa. La o zi dupa aceea fata s-a simtit rau si mama ei a sunat la 112. Fata a fost internata din nou in spital. Medicul de garda i-a reprosat fetei pe un ton rastit ca nu ii e rusine sa vina la ora aia la spital? ? ? A fost internata 3 zile. La iesire dupa 3 zile de internare diagnostic principal: S00.7 Leziuni superficiale multiple ale capului. V03.1 Pieton ranit in coliziune cu un automobil, o camioneta sau un camion, accident de circulatie. Diagnostice secundare: 1. Multiple leziuni superficiale ale pleoapei... Diagnostice formulare libera: TCC inchis. Echimoze palpebrale inferioare si superioara OS... Contuzie amielica coloana cervicala. Accident rutier. Stare la externare: ameliorat. Apoi Spitalul trimite in data de 29.04.2014 catre victima (copilul de 14 ani) scrisoare medicala in care o anunta ca este inregistrata ca debit suma de 572,71 lei, reprezentand contravaloarea cheltuielilor de spitalizare ocazionate cu internarea. Contactat telefonic autorul accidentului a declarat ca el "nu plateste prostia altuia", ca nu are nici o vina, ca fata nu s-a asigurat si este needucata! Politistul i-a spus mamei victimei sa mearga sa il dea in judecata pe cont propriu pe autorul accidentului daca este nemultumita de ce a facut el. Tot politistul i-a mai transmis mamei victimei un mesaj de la autorul accidentului ca daca face rost de bani sa plateasca spitalizarea el o ajuta dar daca nu face ... nu o ajuta.
Ce e de facut in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters264378 , utilizator 20:05, 17 Mai 2014
Nu rezulta ce parte sunteti in acest incident , cui dam sfaturi victeimei sau autorului accidentului ?Se va deschide un dosar penal in baza plangerii partii vatamate , se va efectua o expertiza iar concluziile acesteia vor duce la incadrarea faptei. Daca autorurismul era asigurat asiguratorul va plati toate daunele victimei .
Va multumesc pentru raspuns. Va scriu din partea mamei fetitei. Deci a victimei. Intrebarea mea este politistul care a instrumentat cazul nu trebuia sa indrepte dosarul catre Procuratura? Fiind accident cu victima? Eu asa credeam ca trebuie sa se intample. Oricum a trecut ceva timp de atunci si deaorece nu a fost chemata la Procuratura consider ca politistul nu a inaintat dosarul la Parchet. Cum trebuie sa procedeze victima in acest caz? Sa faca o plangere ati scris. Unde? La Parchet sau la Postul de politie din comuna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate trecere pietoni, vatamare corporala Cosminthz Cosminthz Buna seara, Din nefericire am fost implicat intr-un accident rutier, nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni si am lovit o femeie rezultand vatamare ... (vezi toată discuția)
Accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala whiter whiter in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)