Da, pare nelinistitor, dar orice contract poate fi atacat din principiu. Conteaza ca actul respectiv sa fie cat mai greu atacabil, respectiv ca sansele contestatarului sa fie cat.mai mici in a avea castig de cauza.
Vi s-a raspuns foarte complet, tinand cont de datele pe care.le-ati oferit.
Pentru o consultatie completa va trebui sa oferiti si alte date, precum:
- daca mai locuiti impreuna cu sotul dv;
- daca mai aveti copii;
- sursa banilor ( cum bine vi s-a mai sugerat mai sus sa o faceti, dar n-ati facut-o );
- daca mai aveti parinti si frati, in ideea in care ar putea cumpara parintii dv acea casa pt fiica dv.
In functie de cursul discutiei ar putea aparea si alte intrebari la care va trebui sa raspundeti daca vreti un raspuns competent.
Daca plateati o consultatie ati fi avut timp pentru aceste detalii, dar se pare ca aici sunteti cam grabita ( iertati-ma daca gresesc ), desi acesti profesionisti isi pierd gratis timpul cu noi pentru a ghici in primul rand ce vrem sa spunem si care e situatia in fapt, ulterior oferind si solutii, de care, culmea, nu parem a fi multumiti!
gabriela1978 a scris:
Eu stiam că doar donația poate fi atacată. Mai nou și contractul de vânzare-cumpărare?
gabriela1978 a scris:
Eu stiam că doar donația poate fi atacată. Mai nou și contractul de vânzare-cumpărare?
Chiar daca sotia cumpara singura apartamentul pe care doreste sa il doneze fiicei, casatorita fiind, apartamentul este bun comun al sotilor, intrucat potrivit Codului civil, bunurile cumparate de oricare din soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune,
ceea ce inseamna ca, nu va putea sa ii doneze sau sa ii vanda fiicei decat partea ei din apartament.
Daca insa, incheie cu sotul inainte de a cumpara apartamentul o conventie matrimoniala de separatie de bunuri (prin care stabilesc ca fiecare din soti este unic proprietar al bunurilor pe care le cumpara), atunci apartamentul este bunul ei propriu si il poate dona sau vinde in intregime, fiind singura proprietara.
O alta solutie, prin care sotia ar putea fi singura proprietara a apartamentului si astfel, sa poata sa il doneze fiicei, este ca apartamentul sa fie cumparat din banii ei proprii.
Banii sotilor nu sunt considerati ca fiind proprii decat in situatia in care provin din donatie, mostenire sau din vanzarea unui bun care a fost dobandit inainte de casatoriei, mostenit sau primit ca donatie.
Restul banilor sunt comuni sotilor, chiar daca au fost castigati doar de catre unul din soti.
Cred ca acum lucrurile sunt mai clare. :)
Haideti sa mai vedem inca o data textul legii:
Proprietarul, membru al asociatiei, poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
Deci, poate fi reprezentat de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant.
Adica oricare dintre ei poate fi, dar cu o conditie.
In ce conditii poate fi reprezentat ?
Doar de acea persoana (fie el membru al familiei sau un prieten) "care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza"
De ce nu un membru al familiei fara imputernicire ?
Pentru ca nu putem dovedi ca acea persoana, chiar si ruda dovedita cu un act, reprezinta vointa proprietarului.
Prin urmare doar acea imputernicire e validarea faptului ca proprietarul e cel care isi exprima vointa sa proprie in AG.
Da, imputernicirea se refera la orice reprezentant, fie el sau nu membru al familiei. De unde cunoaste asociatia toti membrii familiei unui proprietar ? Dovada o reprezinta imputernicirea scrisa si semnata.
Aveti dreptate, proprietarul membru in asociatie mandateaza pe altcineva sa-l reprezinte prin imputernicire scrisa si semnata, nu autentificata la notar.
Ce sa va zic, schimbati-l. E dupa mentalitatea ca cei "comozi" care nu vin la casierie, sa plateasca.Aaaa, am uitat, nici la casierie nu se mai poate veni asa usor. Atunci de ce mai sta in functie ? Probabil sunt si proprietari multumiti. Daca nu, cu 20% dintre proprietari se poate convoca o AG, pentru a hotari schimbarea bancii sau alt program la casierie.
Art. 47
(3)Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a)presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b)cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Faceti tabel si vedeti daca aveti sustinere.