avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate budalanicu

Activitate budalanicu

parintii mei au obtinut o autorizatie de constructie ptr un teren aflat in propietatea tatei. aceasta constructie insa nu s-a realizat pe acel teren ci pe un alt teren care e in propietatea bunicului. tata a murit, iar pe mama vrea sa o dea afara. o poate evacua constructia respectiva,zicand ca daca e pe terenul lui este si propietatea lui? chiar daca nu are acte pe constructie?
buna seara. acum 10 luni am terminat un preces civil granituire si revendicare. am primit comunicarea in decembrie anul trecut dar pana acum nu am chemat executorul judecatoresc pt delimitarea parcelei. am inteles de la cineva ca daca intr-un an de zile nu chem executorul se anuleaza hotararea judecatoreasca. e adevarat?
buna seara. am si eu o nelamurire. in calitate de reclamant,am avut un proces civil,,cu obiectul granituire si revendicare, ultimul termen find 22 noiembrie. astazi am primit comunicare in care ce nu inteleg este urmatoarea fraza:" paratul compenseaza cheltuielile de judecata" fraza in sine mot a mot este f. clara. dar avand o discutie cu avocatul partii opuse mi-a spus ca din totalul cheltuielilor paratul imi va returna 50%. Este adevarat? nu ar trebui sa specifice in comunicare? cine hotaraste suma totala ce trebuie returnata? trebuie sa iau legatura cu un executor judecatoresc pt a stabili hotarul?sau este numit de instanta? daca da,cat costa? scuzati multitudinea de intrebari.multumesc.
mai am iarasi o intrebare dar sa va explic de la inceput. in acest proces,vecinul a ocupat abuziv un drum de tip fundatura ce apartine primariei in acelasi timp ocupand si din suprafata terenului meu. primaria nu se implica atata timp cat eu am acest proces. tot primaria in urma adresei mele i-a trimis somatie adversarului sa elibereze terenul. avocatului i-am dat raspunsul primariei la adresa mea dar astazi am observat ca nu a depus-o si ca toate actele au fost modificate,si anume: declaratiile martorilor,somatiile trimise de primarie pt eliberarea terenului,toate in favoarea adversa.oricum se cunoaste ca au fost masluite.ce pot sa fac,ca sa nu accept aceste acte modificate? vreau sa schimb si avocatul.cum procedez?
multumesc. adversarul nu poate sa ma oblige la plata cheltuielilor efectuate de catre el pana acum?
cum retrag dosarul din instanta dintr-un proces civil avand ca obiect servitute, eu fiind reclamant? ce costuri implica? pot sa inchid actiunea aceasta si sa deschid alt proces cu alta incadrare?