cum retrag dosarul din instanta dintr-un proces civil avand ca obiect servitute, eu fiind reclamant? ce costuri implica? pot sa inchid actiunea aceasta si sa deschid alt proces cu alta incadrare?
da puteti, veti da o declaratie de retragere a cererii adica de renuntare la judecata, apoi introduceti o alta cu alt obiect, insa daca vi se va pune in vedere va trebui sa achitati taxa de timbru...atat
Puteti retrage oricand actiunea depusa, riscand insa sa platiti cheltuieli judiciare constand in onorariul de avocat platit de partea adversa pt angajarea unui avocat (daca a angajat).
Daca tot doriti sa faceti o noua actiune cu un alt temei si daca mai sunteti in termen, puteti preciza/modifica temeiul de drept si in cadrul actualului dosar.
mai am iarasi o intrebare dar sa va explic de la inceput. in acest proces,vecinul a ocupat abuziv un drum de tip fundatura ce apartine primariei in acelasi timp ocupand si din suprafata terenului meu. primaria nu se implica atata timp cat eu am acest proces. tot primaria in urma adresei mele i-a trimis somatie adversarului sa elibereze terenul. avocatului i-am dat raspunsul primariei la adresa mea dar astazi am observat ca nu a depus-o si ca toate actele au fost modificate,si anume: declaratiile martorilor,somatiile trimise de primarie pt eliberarea terenului,toate in favoarea adversa.oricum se cunoaste ca au fost masluite.ce pot sa fac,ca sa nu accept aceste acte modificate? vreau sa schimb si avocatul.cum procedez?